• 1083
    2020 2021 sezonunda inanilmaz bir laneti yasayan ingiliz kulubu. sezona klopp'un flick etkisiyle savunmasini daha da one cikaran bir goruntuyle baslayan lpool 3/3 ile baslayip yine dosta guven dusmana korku vererek baslamisti. ancak tarihler 4 ekimi gosterdiginde her sey tersine donmeye basladi.

    4 ekim 2020 gunu aston villa deplasmaninda 7 gollu bir maglubiyet aldilar. biraz komik olacak ama hezimetin en buyuk sebebi sanssizlik. savunmaya carpip giren goller ve bireysel hatalar ile akilli tv'lik bir mac oynadi kirmizilar.

    milli ara sonrasinda 17 ekim gunu ezeli rakip everton deplasmaninda pickford'un van dijk'e zalimce mudahalesi sonucu hollandali sezonu kapadi. penalti olan pozisyon ofsayt diye gum gitti. bircok kisi var'a ragmen ofsayt olmadigini ortaya koydu. penalti ve kirmizi ile 2 farki yakalayip farka gidecekken 90+da maci kazanan senaryoya yine de donduler. 3 2 kazandik derken yine hatali bir var karari ile 2-2ye dondu ve puan kaybettiler. ancak asil mesele van dijk idi.

    1 hafta sonra oynanan 24 ekim 2020 sheffield macini kotu futbol ve geri donus ile 2-1 kazanan lpool bir sok daha yasamadan atlattik bu maci derken 27 ekim 2020 gunu icerde bol rotasyonlu midtjylland macinda van dijk'in yerini tum sezon dolduracak olan fabinho'yu uzun sureli bir sakatlikla kaybettiler. orta sahada 3lu oynayan lpool orta sahadaki en iyi oyuncusunu defansa cekmis ancak onu da sakatlikla kaybetmisti.

    yeni tranfer thiago'nun once corona virus sonra sakatligiyla eli kolu baglanan klopp 433ten 424 sistemine dondu. tabi buna geciste jota'nin formu etkiliydi. 3 kasim 2020 atalanta deplasmaninda 3 gol atan jota, klopp'un 8 kasim 2020 tarihli city deplasmanina da 424 cikmasini sagladi. klopp sistem donusumunden memnun oldugunu, devam edebilecegini soyledi ancak ingiliz futbolunun gozbebegi trent arnold sakatlik dolayisiyla bir sure sahalardan uzak kalacakti.

    milli ara oncesi 'allah sakatlik kaza bela vermesin' diyerek oyuncularini milli takima yollayan klopp icin bir felaket gibi haber daha geldi. joe gomez milli takimda ciddi bir sakatlik gecirmis ve haberlere gore sezonu kapamis. benim artik diyebilecegim bir sey kalmadi bu sanssizliklar karsisinda. gecen sene dunyayi kendine hayran birakan lpool'un degisilmez kadrosunun defansif sekli bu durumdaydi:

    -------------------alisson---------------------
    arnold----gomez------van dijk------robertson
    ------------------ fabinho-------------------------

    simdi ise arnold, gomez, van dijk ve fabinho yoklar. bakalim klopp ne yapacak. bu arada alisson'un da su tarihe kadar sakatlik dolayisiyla baya mac kacirdigini yazmadim bile.
App Store'dan indirin Google Play'den alın