• 3980
    önceden de yazdığım gibi, geçen sene yaptıkları transfer hamleleri ve bu konuda aldıkları büyük risk ile bir nevi dursun aydın özbek'in riva paralarını transfere basması gibi bir sene geçirdiler.
    dursun özbek'in hatası kendisinedir çünkü igor tudor galatasaraylı degildir, galatasaray'ın ekonomik durumu umrunda değildir. o sebepten 200m euroya messi de getirseniz dur demez. burada dur demek yönetimin, galatasaray haklarını düşünen yönetimin elindeydi. ki igor tudor'a para yok, bu kadar yapilabilir dese hayır diyebileceğini sanmıyorum. tudor kim?
    geçen sene ise hem hocanın hem yönetimin. yönetim hocaya bizim 60-70m euro maaş, 4-5 tane kiralık oyuncuya 11m euro maaş ve 3.4 m euro kiralama bedeli verecek paramız, geçen sene 13m verdiğimiz forveti kapıya koyacak rahatlığımız, en son para edecek zamanlari olan belhanda ve feghouli elde tutacak gücümüz yok demelilerdi. bunu yapamadılar, çünkü hocadan ve taraftardan korkuyorlardı. popülist gittiler, feda yapmaları gerekiyordu; yemedi

    hoca ise sürekli söylediği galatasaray'ın geleceğini düşünmedi. bedava ya da 500-1m euroluk adamlarla değil kaliteli adamlarla kafasındaki taktiği oynamak istedi. çünkü istediği oyun kaliteli futbolcularla oynanırdı. kaideyi taciz eden istisna'nın sürekli söylediği 4-1-4-1'i oynamak için ciddi maddi para gerekmesini umursamadı ve bu işi kiralık oyuncularla yapmak istedi. ki hala istiyor. sonuç olarak geçen sene şampiyonlar ligi, lig geliri hepsi dahil zarar ettik (pandemi de var tabi). bütün oyuncular elimizde patladı ve şu an içinden çıkılamaz bir durum var.
    paralel evrende galatasaray gecen sene pik noktasına ulaşmış feghouli, belhanda elinden çıkarsa, diagne elinde tutsa ve belki ucuz/serbest bir forvet alsa, kiralık pahalı futbolcular (serbest kalma maddeleri aklıma geliyor, burada sözde seri'ye 20 milyon euro basıyorduk lol) yerine serbest/ucuz futbolcular alsa şu an belkide bir senelik gelir ile çok ciddi borç odeyebilecekti.

    kısacası kendileri galatasaray geleceğini düşünen, maddi olarak hesaplı yönetim olarak çıktıkları yolda son sene dagitmislardir.
    hocamız da galatasaray'da yapılması gereken devrimi yapmayıp kendi hayalleri peşinde gitmiş ve galatasaray'a mali olarak zarar vermiştir.
    biz de taraftar olarak (ki mali olarak bilgimiz sınırlı ama olsun) sürekli pahalı oyuncu isimlerini şakşakladık, elimizde patladı.
    malesef bu 3 grubun da dersini aldığını sanmıyorum. hoca gene bu oyunu oynamaya devam edecek, bu yönetim ya da gelecek yönetim ağzını açmayacak, taraftar da "raainggoolaaan ufffff 4m yıllık verilir nolcak abiii" diyecek.
    (bkz: mustafa cengiz yönetimi/#2982413)
App Store'dan indirin Google Play'den alın