• 99
    ali koç altyapı konusunda kendisinden beklenmeyecek şekilde doğru bir adım atmış.

    --- alıntı ---

    "bundan sonra altyapı oyuncularımız kulübün belirlediği menajerlerle çalışacak. alıyorsun yetiştiriyorsun sonra bir menajer gelip aklını karıştırıyor. benim istediğim menajerle çalışmıyorsa da benim oyuncum olmayacak"

    --- alıntı ---

    yüksek ihtimalle emre belözoğlu vermiştir bu tavsiyesi. bizim kulübün de böyle bir uygulamaya gitmesi gerekiyor. ozan kabak ve mustafa kapı örneklerinde de demiştim. ya kulübün istediği menajer ile çalışacaklar ya da kadro dışı kalıp oynamayacaklar.

    kulübün istediği menajer ile çalışmayan çocuğa, sezon başlamadan önce "bu sözleşmeyi imzalamadan sana forma vermeyiz" dersen hiçbir sorun yaşanmaz. mesela ozan kabak örneği; sen bu çocuğu ligde ve cl'de oynatmasaydın 2019 ocak ayında değil 7,5 milyon, 70 bin euro bile vermezdi kimse ve aklı karışmazdı. daha doğrusu menajeri aklını karıştıramazdı çocuğun; çünkü ortada yüksek para yok. sezon başında konuşacaksın altyapıdaki çocuklarla, tehditse tehdit. o zaman her türlü imzalatırsın sözleşmeyi. he ayrıca ozan'ın aklı karışsa da son kertede ortaya karakter koydu, fatih hocasının sözünü dinledi ve devre arasında gitmedi; ama sözleşme de uzatmadı. sonra stuttgart ısrarcı oldu ve teklifi 11 milyona çıkardı; daha sonra mustafa cengiz satmak istedi ve sattı vs.

    bir diğer örnek mustafa kapı. kendisinin 17 şubat 2020'de kadro dışı kalmasına çok sevinmiştim; çünkü yönetim ve teknik heyet, ozan kabak örneğinden ders almıştı. kadro dışı kalmasının duyurulma şeklini ergence bulanlar vardı (belki de haklılar) ama altyapıdaki her çocuğa ibret olması için böyle şeylerin yapılması gerekiyor. futbol artık duygusallığı kaldırmıyor. 15-16 yaşındaki çocuk bundan anlıyor. onun yaşam alanı sosyal medya ve sen ona sosyal medya aracılığıyla en sert cevabı vermezsen mustafa kapı gibi sözleşme uzatmak istemeyenlerin çıkmasını engelleyemezsin. yani diğer çocuklara "bakın size yatırım yapıyoruz, emek harcıyoruz; eğer ki mustafa kapı (veya bir başkası) gibi davranırsanız sonunuz böyle olur" mesajı verilmeli her zaman. maalesef olay buraya evrildi; çünkü 2000'lerin başındaki 15 yaş feraseti ile şimdiki 15 yaş feraseti aynı değil. arda üzerinden örnek vermek istemiyorum ama en doğru örnek o, kendisi kaç kere boş sözleşmeye imza attı, hocaları ne derse yaptı, yani vefa gösterdi lakin zamane çocuklarında vefa, aşk, bağlılık gibi soyut kavramları anlayacak feraset yok. hatta anlamaya niyetleri olduğunu da düşünmüyorum. maalesef ki hepsinin aklı "kazanma" derdinde ve birçoğu pragmatist.

    nerde o kulübüne tutku ile bağlı eski topçular azizim...
App Store'dan indirin Google Play'den alın