• 274
    çok temiz bir futbolla son şampiyonu deplasmanda 2-0 yendiğimiz maç. 2015 yılından beri kazanamadığımız deplasmanda kazandık ve 40 maçlık periyotta çok önemli bir virajı geçtik. lige iyi başlamanın önemini geçtiğimiz iki sezondan çok iyi anladığımızı düşünüyorum. bu sezon 2 maçta 2 galibiyet ile lige başladık. bir başka keyifli nokta da başakşehir 2 maçta 2 mağlubiyetle lige başladı. inşallah haftaya fenerbahçe derbisinde de galibiyet serimize devam ederiz.

    futbolcularımızı bu maç özelinde kendimce gösterdiği performansları 10 puan üzerinden değerlendirmem gerekirse;

    fatih öztürk(8 puan): kötü karşılamıştım bu adamın transferini. gaziantep ve neftçi bakü maçlarında bence kötüydü ancak bu maç oldukça iyiydi. iki tane çok kritik kafa vuruşu çıkardı. visca'nın demba ba'ya çevirdiği topta zamanlama olarak çok iyi çıktı ve topu aldı. topu oyuna sokuşları da diğer maçlara göre fena değildi. çok temiz bir maç çıkarttı.

    omar elabdellaoui(6 puan): önemli bir hata yapmadı ancak kendini pek göstermedi. zaten ilk yarı doğru dürüst ismini duymadım. bunun sebebi sürekli sol kanattan gelmemizdi. ikinci yarı da ortalama bir performans gösterdi. çok göze çarpmadı.

    christian luyindama(9 puan): ilk yarıda hatırladığım bir hata dışında gerçekten mükemmeldi. zaten adamın allah vergisi bir fiziği var ki rakip oyuncular ikili mücadeleye girmeye çekiniyor. bu fiziğine ve boyuna rağmen oldukça süratli ve atik. partneri marcao ile birlikte çok uyumlu bir maç çıkarttı. şuan bizim için bu adam bulunmaz hint kumaşı gibi. allah korusun da başına bir şey gelmesin geçen seneki gibi.

    marcao teixeira(8 puan): kendisi de luyindama ile birlikte gayet iyi maç çıkarttı. demba ba'nın önüne alsa karşı karşıya kalacağı bir top vardı ki muazzam bir hamle yaptı ve çok net gol pozisyonu olmasını engelledi. zaten belli bir kumaşı var. sakatlıktan ve formsuzluktan uzak bir sene geçirir umarım.

    marcelo saracci(7 puan): kendisinin geçen seneki perfomansını sözlüğün genelinin aksine kötü buluyordum. bence geçen sene fiziken güçlü ve hızlı değildi ancak bu sene şu ana kadar gayet formda. hücuma çıkışları ve tek pasları gerçekten kaliteli. birde uzun topları göğsüyle gerçekten iyi kontrol ediyor. bu durum sağ-sol bekler için çok büyük bir artı. defanstaki arkadaşları gibi güzel maç çıkarttı.

    taylan antalyalı(9 puan): ilk yarı performansına diyecek hiçbir şey yok. takımı atağa çıkarışları, top dağıtmaları, top kapmaları vb. her şeyiyle mükemmel bir performans sergiledi. ikinci yarı ilk yarıdaki performansına göre biraz daha bozdu gibi ama geçen sene gördüğümüz orta saha performanslarının yanında yine de çok iyiydi. bu gidişle kendinin yerine değil yedeğine adam alacağız.

    younes belhanda(8 puan): ilk yarı ortalamaydı. hani mücadele ediyordu ama bir şeylerin eksik olduğu belliydi. ikinci yarıda kendini biraz daha fazla gösterdi ve maçı kopartan o güzel golü attı. yalnız bu maçtan ayrı bir şey söylemek istiyorum; kendisinin taban ve tavan performansı arasında bir uçurum var. hiç istikrarlı bir adam değil. yani her maç tavan performansını gösteremese bile taban performansının bu kadar düşük olmaması gerekiyor.

    emre kılınç(6 puan): normalde beğendiğim ve bileklerine hakim bir futbolcu ama bu maçta pek beğenmedim. ilk yarı çok gereksiz top kayıpları yaptı. bu top kayıplarının sonucunda başakşehir önemli ataklar yapabilirdi ama yapamadılar. ikinci yarıda da 1-2 cılız şut çekti ve etkili olamadı. çok kötü değildi belki ama kesinlikle beklediğimiz emre değildi. atağa çıkarken daha hızlı ve doğru paslar vermesi gerekiyor.

    arda turan(5 puan): maalesef hiç hazır değil. ne zaman hazır olur bunu da bilmiyoruz ancak özellikle ilk yarı sürekli soldan atak yaptık ve istisnasız her pozisyonda çok ağır kaldı ve faul yaptı. bir ara kısır döngü olmuştu. soldan atak yapıyorduk, top arda'ya gelince ağır kalıyordu ve başakşehirlilere faul yapıp atağı sonlandırıyordu. ikinci yarıda da onyekuru'nun buluşsa alıp gideceği veya başakşehirlilere kart gösterttireceği bir pozisyonda ağır kaldı ve pozisyonu harcadı. umarım ritmini bulur ve açılır ileride.

    sofiane feghouli(4 puan): gerçekten bu maçta ne yaptı hiç bilmiyorum. hani ne yorumlayacağım ne yazacağım bu adam hakkında bilemiyorum. hayalet casper'i oynadı diyebilirim o yüzden. daha fazla ne yazabilirim ki ?

    radamel falcao(6 puan): penaltıdan golünü atıp takımı öne geçirdi ancak net olarak vasattı. top indirdiğini, duvar olduğunu, top sakladığını hiç görmedik bu maçta. fizik gücü iyi değil gibiydi. kendisi ve diagne böyle devam ederse formayı kaptırması çok olası.

    martin linnes(7 puan): 59. dakikada oyuna girdi ve sonra girdiği çoğu maçta olduğu gibi iyi oynadı. rakip ceza sahasında en çok topla buluşan futbolcu olmuş. bu adamı sol bekte yedek olarak böyle değerlendirmek gerekli. bu şekilde verimli oluyor ancak ilk 11 oynayınca bu kadar fayda gösteremiyor. bir zamanların yasin öztekin'i gibi aynı.

    ryan babel(7 puan): 71. dakikada oyuna sokuldu ve ikinci golde belhanda'ya çok güzel bir asist yaptı. onun dışında önemli bir pozisyonun içinde oldu ve kalecinin üzerine vurdu. bu adamın kötü futbolcu olduğunu düşünmüyorum ama bencil olması gibi belli başlı bazı özellikleri çok kötü. takım için oynaması gerekiyor. işte o zaman verimli olabilir.

    mbaye diagne(8 puan): kendisi de 71. dakikada oyuna alındı ve kesinlikle güzel oynadı. falcao'nun aksine topu saklayıp pozisyon hazırlaması çok olumluydu ve ikinci golümüzde böyle geldi. babel ve belhanda kadar payı var golde. bunun dışında bir pozisyonda yine başakşehir'li bir futbolcuya müthiş bir çalım atıp etebo'ya pozisyon hazırlamıştı ama değerlendirilemedi. umarım bu şekilde devam eder. daha önce bir entry'de yazdığım gibi bu sezon diagne'ye çok ihtiyacımız olacak.

    oghenekaro etebo(5 puan): uzatmalarla birlikte 25 dakika oynadı ve oldukça basit hatalar yaptı. biraz daha zamana ihtiyacı var gibi gözüktü. ikinci yarıda diagne'nin getirdiği topta önemli bir fırsatı harcamıştı. hazır değildi bu maçta, bakalım ileride ne olacak.

    puanlama ve performans analizlerim bu şekilde. genel olarak çok iyi mücadele etti takım ve birkaç isim dışında iyi futbol oynadık. darısı sezonun diğer maçlarına diyelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın