• 40074
    "oyunun kontrolü devamlı bizdeydi. özellikle ilk yarı iyi bir başlangıç yaptık. hem rakibi oynatmayıp hem de pozisyon üstüne pozisyon bulduk. onun verdiği bir rahatlık olabilir. hafta sonu oynayacağımız maçı düşünmüş olabilirler. memnunum oyuncularımdan. iyi mücadele ettiler. bol da pozisyon bulduk. bir tane ölü toptan bir gol yedik onun dışında turu garantileyecek bir oyun tarzını ortaya koydular. belki hafta sonunu düşündüler, belki nasıl olsa kazanırız dediler ama mücadeleden memnunum."

    "dört kişinin dinlenmesini düşündük. üç de değişiklik hakkımız var. takımın yüzde 70'i eder. bazılarının oynamaya ihtiyacı var. luyindama gibi. luyindama'nın kalmasını istedik. marcao ve sarrachi'yi de devam ettirdik. 6-7 tane oyuncumuz nispeten dinlenmiş oldu. bunu zaman zaman yapmak zorundayız. doğru rotasyon önemli. bugün doğru oldu. diğer arakadaşlarımızın da ne kadar hazır olduğunu görmüş olduk. mesele bugün turu geçip evimize gitmekti. kazasız belasız bir maç oldu. kimsenin ağır bir sakatlığı yok. şu saat yeni bitti maç. sabaha karşı istanbul'a varacağız. hemen sabah bir antrenman yapıp, cumartesi günü kampa girerek pazar maç yapacağız. hiç kolay değil bunlar. o yüzden bu değişiklikleri ihtiyacımız var."

    "neftçi iyi bir takım. iyi mücadele ediyor. yüksek tempoda cevap verdiler bize. kutluyorum, başarılar diliyorum. bizim onlardan daha iyi olmamız, oyunu kontrol etmemiz kadar doğal bir şey yok. başka bir netice olsa sürpriz olurdu. bizim yenmemiz sürpriz değil. dişli bir takım bulduk karşımızda. başarılar diliyorum neftçi'nin komandolarına."

    "azerbaycan'ın misafirperverliğine çok teşekkür ediyorum. her geldiğimizde burada bize çok güzel ağırlıyorlar. kardeş azerbaycan'dan kardeşçe ayrılıyoruz. onlar zaten bizim candaşımız, kardaşımız. bugün benim teknik direktör olarak 500. maçım. bunu kelimelerle anlatmak çok zor. ne kadar gururlu olduğun anlatamam, söyleyemem. en kısa tanım şu olabilir. iyi ki hayatımda galatasaray var. avrupa'da da 100. galibiyet. ikisi bir araya denk gelmiş. ne kadar gurur duysam az. ikisi bir araya gelmiş. söylerken basit gibi gelebilir; ama bunlar kolay rakamlar değil." dedi.

    "duran toptan yediğimiz gol bizi uyandırmış olabilir. belki 1-0'lık skoru devam ettirsek böyle olmayabilirdi. önemli olan oyun anlayışımızı ve sahaya yansıttığımız mücadele için, bu uzun yolda birlikte oynama kültürünü kazanmak öncelikli amacımız. girenin çıkanın fark etmemesi için hangi anlayışla hareket ediyoruz, herkesin bu kültürü öğrenmesi uzun vadede başarılarımız için önemli rol oynayacak. esas amacımız buydu. nitekim oyunun her bölümünde buna dönüş yapıldı. bazen goller de uykudan uyandırabilir bizi. tekrar eski halimize döndük. golü çabuk bulmamız da oyunun erken kopmasına sebep oldu. beraberce oynama kültürünü geliştirmemiz ve bu alışkanlığı sürdürmemiz lazım."

    "rahat seyrettiğim bir maçtan sonraki düşüncelerimi ifade etmiştim. bugün kendi takımına konsantre oldum. neftçi'den kimseyi görecek halim yoktu. kendi takımımın pozisyonları, durdukları yerlere konsantre oldum. jesse sizde denenmiş, biz beğendik. olur bunlar. bazen beğenmezsiniz, kısa sürede gelişir. genç oyuncular için erken karar vermemek lazım. değişimleri ve gelişimleri olacağı için beklemekte yarar var. biz beğendiğimiz için aldık. inşallah daha iyi olacak."

    "hajduk split maçının bir devresini otelde seyrettim. maçın kalanını soyunma odasında seyrettim. genelde diğer rakipten çok daha iyiydi. çok eski ve tarihi önemi olan bir kulüptür hajduk split. neticede dünya futbolunda yeri olan ismi olan ülkenin bir takımı. dikkat etmemiz gerekecek. kendi seyirci avantajımız da var diyemiyoruz. her maç her şeye açık. bir pandemi dönemi geçiriyoruz. arkadaşlarımla beraber döner dönmez daha rahat bir analiz yapacağız. aşağı yukarı hajduk split'in geleceğini biliyorduk. diğer takımdan önde bir takımdır. inanıyorum ki ali sami yen'de geçeceğiz turları. ilk hedefimiz gruplara kalmak, ondan sonrasına hayırlısıyla bakarız."

    "hepinize şahsıma, oyuncularıma, kulübüme , ülkeme gösterdiğiniz o güzel duygulardan ötürü teşekkür ediyorum. hepiniz bizi kardeşçe ağırladığınız, kardeşçe de yolcu ediyorsunuz. çok teşekkürler. allah yolunuzu açık etsin. hepinize saygılar ve selamlar."

    fatih terim

    (bkz: 17 eylül 2020 neftçi bakü galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın