resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 26031
    istediği hiçbir futbolcuya paramız yetmiyor. bonservisine 1 milyon euro istense, 3 yıldır top oynamayan arda turan'ı bile kadroya katamayacak durumdayız. orta sahamızdaki oyuncular hayal ettiğimiz seviyenin çok altında. forvet hattımızdaki futbolcular hareketsiz ve başarıya doymuş durumdalar. alt yapıdan yetişme futbolcularımızın a takımı seviyesine atlamasına imkân verecek kültürel bir ortama sahip değiliz. son zamanlarda alt yapımızdan yetişme bir futbolcuyu gözden kaçırdığımız da olmadı. avrupa'da ya da süper lig'de kasırga estiren biri çıkmadı henüz. dolayısıyla "madem öyle gençleri oynatsın." demek de absürt benim nazarımda.

    hoca, belli ki pas oyununa dayalı bir futbol oynatmak istiyor. geçen yıl 8 maçlık bir periyotta bunda çok başarılı olduk. elimizdeki kadro tempolu direkt oyuna zaten müsait değil. bununla birlikte hoca pas oyununda belli ki bir gelecek görüyor. ama onun bu ısrarına "inat" deniliyor. guardiola, klopp ısrar edince "sistem" ama hoca ısrar edince "inat". çünkü hocanın istediği futbol anlayışını kurgulamaya hakkı yok. zaten kim ki? ne başarısı var? ne hakkı var bir şeyler denemeye?

    mevcut kadromuzun başka bir hocayla direkt, tempolu, baskılı bir futbol oynayabileceğine inanmadığım için arkasındayım. oynattığı futboldan ben de memnun değilim. kendisinden çok daha fazlasını bekliyorum. bununla birlikte "kendini yenileyemiyor." "yaşlandı artık." "torunlarını sevecek kıvama geldi." gibi postmodern kahvehane ağzıyla yapılan eleştirilerden de bıktım artık. gayet formda, gayet azimli, gayet aç hâlâ. bunu antrenmanlarda, hazırlık maçlarında bile görüyorum. arkasında duranları belli bir siyasî ideolojiye saplantılı şekilde bağlı kişilere benzetenleriyse ciddiye almıyorum. ankara'nın doğusuna bile geçmemiş boğaziçili türk sosyologlar gibiler âdeta. yaptıkları her analizimsi yorum beni sandalyeme kitleyip midemde yoğun bir ağrıya sebep oluyor.

    istediğiniz hocayı getirin... falcao'yu sırtında 2 kişiyi taşıyabilecek seviyeye çıkarırsa, feghouli'yi koşturursa, belhanda'nın mental sıkıntılarını çözerse, ömer'den, taylan'dan jimmy'den muhteşem bir verim alırsa, bizi bu kadroyla tatmin edecek bir oyun ortaya koyarsa, onu da alkışlarım. galatasaray sevgim her şahsın önündedir. ancak son 3 senede kendi kurmadığı bir kadroyla 2 kez bizi şampiyon yapmış bir adam hakkında konuşurken biraz daha makul olun lütfen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın