• 88
    benim nezdimde galatasaray, fener, beşiktaş ve trabzon için asla güvenilecek bir veriyi ifade etmeyen limittir. fenerliler’in bu kadar tantanası olası başarısızlıklarına kulp bulmak için. fenerbahçe, bankalar birliği ile yapılan borçların yeniden yapılandırılması anlaşmasına, başkanının sunduğu koç holding gücüne güvenerek katılmak istememiştir. tff de aklınca aba altından sopa göstermektedir. bu anlaşmaya katılmamak tamamen bir iş bilmezliktir. faizinden korktukları bu anlaşma benim anladığım kadarıyla virüs yüzünden oluşan gelir kaybı yüzünden iflasa gidebilecek kulüpleri toparlamak için uygulamaya konmuş. he malum şahıs köklü istanbul takımlarına düşman olup da kulüplerin üzerinde bir tirani kurmak isterse borcunu iki senede ödeyemeyen kulüplere kayyum atayabilecek ama ; türkiye’de hiçbir iktidar kulüplere böyle agresif bir yaptırımda bulunamadı. olmuş olan ve bizi bekleyen senaryo şu: 2020 yazı itibariyle kulüpler beleşten borçlarından kurtuluyorlar, borçlar bankalara iki sene içerisinde ödenecek. ödeyemezsek ne olacak? hiçbir şey! istanbul takımları iflas mı edecek? devlet istanbul takımlarını mı haczedecek? yoo dostum yoo... bir batı avrupa ülkesinde bu senaryo gerçekleşebilirdi ama ; türkiye’de üzümü yiyip bağını sormayacağız. vakti gelince borçlar ana para ve faizlerle beraber onlarca seneye enflasyon oranından bağımsız bölünecek. iktisat mezunuyum ve büyük kurumlarla ilgili bildiğim tek şey, faizden korkmalarının yersiz olduğudur. hızlı gelen para her zaman iyidir. bankalar birliği resmen köklü istanbul kulüpleri ve trabzon’un ekmeğine yağ sürmüştür. ali koç da zaten son bir haftadır bankalar birliği ile anlaşma yoluna gitmeye çalışıyor ama ; nedense bu konu medyanın ilgisini yeterince çekmiyor. ee neden çeksin? “tff bize karşı, iktidar bize karşı, sermaye bize karşı, hüloğğğ fenerbahçe büyüklüğü!” retoriğini bir kez daha kullandılar. ellerinde patlayacak transferlerine kulp buldular. şimdi de fener’e sıcak para girişi zamanı.
    entryden sıkılanlara kötü bir haberim de var, bu kısım daha sadece girizgahtı :d fenerliler’i kendi argümanları üzerinden çürüttüm. şimdi gelelim tff’nin harcama limitlerine... açıkçası bu uygulama zaten uefa’nın ffp denetlemeleri varken neden uygulamaya kondu bilmiyorum. benim için uefa her zaman şeffaf ve güvenilir bir kurumken, tff ise her zaman karanlık ve yoz bir kurum oldu. tff’nin harcama limitlerini de uefa’nın ffp yaptırımlarına göre uygulamaya koyduğunu düşünüyorum ama ; bu noktada da uefa’dan ceza yiyen trabzon’un limitinin neden bu kadar yüksek olduğu kafamda soru işareti yaratıyor.
    kurallara uymayanlara puan silme cezası uygulanacakmış, açıkçası istanbul kulüpleri ve trabzon’un puanını mali sebeplerle silmek biraz sıkar. :d bu limitlerin tamamen anadolu kulüplerinin mali durumlarını kontrol etmek için getirildiğini düşünüyorum. he normal bir ülkede yaşıyor olsak bu limitlerin de güvenilir göstergeler olduğunu düşünürdüm ama ; tff’nin -mış gibi yaptığını düşünüyorum. bu limitlere uysan da uymasan da köklü bir kulüpsen bu konu üzerinden tff seni vuramaz. fener de bunu bildiği için sürekli transfer yapıyor limitlerle taşak geçer gibi :d bakmayın fener’in tantanasına klasik akp taktikleriyle kendi taraftarını konsolide ediyor ali koç.

    not: uymamız gereken tek şey uefa’nın ffp anlaşması. uefa ile şaka olmaz!
App Store'dan indirin Google Play'den alın