• 95
    neden çıkarıldığını anlayamadığım boş bir şey.

    hatta bomboş bir şey.

    fenerbahçe, ali koç yönetimdeki 42. bakın yazı ile de yazayım kırk ikinci transferini yaptı tisserand ile beraber. bu sezonki de 12. transfer.

    fenerbahçe'nin neredeyse tüm gelirleri 2023'e kadar temkikli.

    https://twitter.com/...835081336455170?s=21

    e bunların nasıl oluyor da 50-60 milyon euro'luk maaş bütçesi olabiliyor? hatta ali koç geçen günü maaş bütçelerinin 80'den 64'e düştüğünü söylemişti. 12 adam daha geldi. gidenler de var. maaş bütçesi aynı kalmış olsa bile fenerbahçe'nin böyle bir geliri yok.

    bu realite ortadayken fenerbahçe bu sezon nasıl 12 adam alabiliyor, ali koç 2 senede nasıl 42 adam alabiliyor? sonra hangi yüzle tüm camia limitless diyebiliyor?

    velhasıl fenerbahçe için hesaplanmayan ve uygulanmayan kurallardır.
  • 122
    galatasaray yönetiminin yakında piyasaya süreceği yeni bahanesi. bakalım hangi gazeteci galatasaray’ın sadece 12 milyon tl limiti kalmış. transferi buna göre yapmak zorunda diye haber geçecek.

    favori rodop, plase ali naci.

    not: sene başında limiti 30 milyon euro olarak açıklanan fenerbahçe 18 tane transfer yaptı ve mesut özil’i transfer etmeyi planlıyorlar. eminim limite uyuyorlardır.
  • 3
    transfer döneminin 1 gün öncesinde yani 4 ağustos 2020'de açıklanacağı nihat özdemir tarafından belirtilmiştir.

    https://gss.gs/yB1.jpg

    normalde yukarıdaki cezalandırma sistemi geçerliyken kış transfer döneminde fenerbahçe %80 aşım yapmasına rağmen herhangi bir ceza almamıştı. o zaman soranlara ceza verilecekse önümüzdeki sezon başında verilir denmişti. hadi bakalım fenerbahçe 3 puan silme cezası + transfer yasağı ile cezalandıralacak mı göreceğiz. kurallar uygulanırsa eğer mert hakan yandaş'ı bile tescil ettiremeyecekler.
  • 77
    büyük takımlar için 200 milyon, küçük takımlar için 100 milyon tl ideal rakamdır. hiç aksatmadan 5 sene uygulasınlar, türkiye'de borçlu kulüp kalmaz.
    paran yoksa almayacaksın, alacaksan da uygun fiyata oyuncu alacaksın. öyle saçma sapan maaşlar vermeyeceksin, alt yapı oyuncularına daha çok şans vereceksin. evet çok oyuncu yetişmiyor belki hiç yetişmiyor da değil. süre vermiyorsun, sabretmiyorsun.
    bizim ülkemizde bireyler veya kurumsal işletmeler kendi oto kontrolünü yapamıyor. illa bir devlet denetim olmak zorunda, o yüzden bence gayet yerinde bir uygulamadır.
    he hesaplama biçimleri tartışılabilir ama bence yukarıda yazdığım rakamlar en az 5 yıl sabit olursa bir şeyleri kökten değiştirebiliriz.
  • 25
    sitesinden nasıl hesaplandığını kontrole ettiğimde mantıklı bulduğum limitlerdir.

    ancak anladığım bir sonraki sene galatasaray keskin bir düşüş yaşayacak, çünkü şampiyonlar ligi gelirlerini de işin içine katıp tüfe ile 1 sene daha yürüterek bütçeyi ayarlıyor bu denklem.

    bu sebepten önümüzdeki sene bu limitleri üst sınırı zorlamak yerine, uygun maaş bütçesi hedefiyle hareket etmeliyiz.

    ayrıca şu tabloya bakıp içeriğini sorgulamaya bile gerek olmadan tff'ye ciddi şekilde yüklenecektir diğer kulüpler.

    galatasaray ile aradaki farkı bu kulüplere açıklasa da kimse tff'ye kuralı doğru uyguladığı için evet haklısın demeyecek.

    bu sebepten uygulanmayacağını düşündüğüm bu limitler, aslında türk futbolunu uzun vadede yola sokabilecek limitlerdir ancak bu ülke de kurallar genellikle arkasından dolanmak içindir.

    kaynak: https://www.tff.org/...R/KLFFP-Talimati.pdf
  • 82
    tff'nin kulüplerin mali yapısını düzeltme ve koruma adına uygulamaya koyduğu kural.

    olur da tff yine fenerbahçelerini kurtarmak için maç oynanırken kural değiştirilmeye kalkarsa bundan sonra alacağı her karar galatasaray nezdinde yok hükmünde olmalıdır. yabancı sınırı mı geliyor çık 11 yabancıyla, nasıl olsa kurallar uygulanmıyor, nihat abileri ne derse tersini yapacaksın, götü yiyen yaptırım uygulasın bakalım. adaletin olmadığı yerde anarşi başlar!
  • 92
    ulkedeki cogu sey gibi fos cikan kural. hadi transfer sezonu devam ediyor da futbol sezonu basladi, takimlar maca cikiyor, aldiklari oyunculari lisans cikartip oynatiyorlar. malum camia ortaligi yakti yikti, federasyon baskaniyla restlesildi. hadi bankalar birligiyle yeni anlasma dendi, muriqi'den alinan yuksek bonservis falan dendi de, ortada anlasma yok hala. imzalandiysa bile detaylarini kimse gormedi, bilmiyor, federasyon yeni limitleri yayinlamadi. ama ne hikmetse lisanslar cikti, oyuncular oynuyor. muthis anasini satiyim, bi de kuraldan magdur olacaklarmis gibi kafa sisirdiler gunlerce, ne transfer yasagi yediler, ne puan cezasi. bu saatten sonra bankalarla imzalamasalar bile geriye donus olmaz, oyunculara lisans cikarildi zaten. *
  • 57
    kıymetli türk spor basınının ve koçların alisinin zamanında türk futboluna reçete diye dayattığı, işlerine gelmeyince de ortalığı yangın yerine çevirip iptal ettirmeye çalıştıkları hadise. ben olaylara her zaman aynısı galatasaray'ın başına gelseydi ne olurdu diye bakarım. sırf şu basit bakış açısıyla, galatasaraylı görünen sırtlanların aslında ne olduklarını rahatlıkla anlayabilirsiniz. zaten bir insan, varlığını galatasaray'ın zararına adayan bir kulüp için kendini parçalıyorsa kime ve neye hizmet yeterince ortadadır.

    bu yorumcular değil miydi kanal kanal gezip uefa gibi bizim de kendi ffp'miz olmalı diyen? fenerbahçe değil miydi federasyon bizi denetlesin diyen? kulüplerin kazandığı belli, harcadığı belli. bu limitlerin de aşağı yukarı ne çıkacağını herkes biliyordu. düne kadar kötü olduğunu kimse konuşmazken şimdi ne oldu da ortalığı yangın yerine çevirdiler? çünkü fenerbahçe'ye geçen sene verilmesi gereken cezalar verilmedi. bu sene verilmesi gereken cezalar da verilmedi. bir kere kıvırdığınız zaman da artık dansöz gibi oynamanızı bekleyip her istediklerini yaptırırlar.

    bugün fenerbahçe'nin yerinde galatasaray olsaydı türk spor basını ne konuşacaktı? bu galatasaraylı görünen sırtlanlar ne konuşacaktı? federasyon ne tür cezalar verecekti? şundan eminiz ki bugün fenerbahçe'nin yerinde galatasaray olsaydı türk spor basını harcama limitlerinin türk futbolunu kurtaracak müthiş bir uygulama olduğunu konuşacaktı, galatasaraylı görünen sırtlanlar galatasaray kulübünü yerden yere vurup önleminizi alsaydınız diye eleştirecekti, federasyon da puan silmeden transfer yasağına kadar her türlü cezayı gözünü kırpmadan verecekti. herkes de mutlu olacaktı. bugün bu fenerbahçe'yi bu durumdan kurtarırlar ama gelecek sezon aynı duruma galatasaray düştüğünde aynen bu dediklerim olacak.

    bu limitler kulüplerin harcamalarını kontrol altına almak için ortaya çıkarılan bir kuralsa ve bu kural da bağıra bağıra kulüplere daha önceden bildirilmişse bugün herkes bunun sonuçlarına katlanmak zorundadır. bir şeyler düzelsin istiyorsak faydasıyla zararıyla bir yerden başlamak lazım. sanki daha dün gökten zembille indirilmiş gibi davranıp, biraz daha zaman verilsin gibi garabet savunmalarla -bunu da en çok sırtlana benzettiğim galatasaraylı görünen yorumcu müsveddeleri yapıyor- bu işi öteleyeceklerse bu kulüplerin burnu bataktan hiçbir zaman çıkmayacak. mesela aynı kişiler neden geçen sezon başında da limitler açıklanırken bu uygulamanın yanlış olduğundan, erken uygulanmaya başlandığından bahsetmediler? fenerbahçe işin içinden çıkamayınca mı kötü oldu harcama limtileri? çok biliyorsanız geçen sene de söyleseydiniz de bugün inansaydık samimiyetinize. öyle bir anlatıyorlar ki sanırsın daha dün ortaya çıkmış bir şey. zaten bir senedir olan bir uygulama.

    bu uygulamanın olduğu ve olacağı ortamda sırf galatasaray almasın diye her oyuncuya salça olacaksın, elinde olmayan paraları bu futbolculara vadedip kendine bağlayacaksın, sınırı aşınca ceza bile almayacaksın. sonra arsızlığın öyle bir boyuta ulaşacak ki limiti beğenmeyince yangın çıkarıp iptal ettireceksin. ne güzel istanbul be.
  • 121
    yönetime hırsızlık, dolandırıcılık, ahlaksızlık yapın işi çözün diye öneriler geliyor gerçekten insan hayret ediyor.

    ali koç para veriyormuş, dışarıdan para aktarıyormuş ne istiyorsunuz para babası yönetim mi? galatasaray'a hiçbir zaman öyle başkan gelmedi gelmeyecek.

    ali koç öncesi aziz'de veriyor diyorlardı eee ne oldu? adamın enkaz bıraktığı çıktı pandemi öncesi borç 3.4 milyar tl sonrası daha açıklanmadı.

    muhasebe oyunu yapsınmış. ne istediğinizi mi bilmiyorsunuz yoksa bilgisizlik nedeniyle mi yazıyorsunuz anlamıyorum ama zaten benzer nedenle eleştirilen (ben dahil) derneğin borçları arttı muhasebe oyunu yapıyorsunuz diye yönetime yüklenen bir kitle var.

    paranız yoksa yaptığınız iş sihirbazlık değil kulübün geleceğini satmaktır. ve bizim paramız yok. bundan sonra gelecek yönetiminde parası olmayacak o nedenle ne istediğinize dikkat edin bu yönetimin yapacağı her hamle mart ayından sonra gelecek yönetimin elini kolunu bağlayacaktır.

    yönetimi eleştireceğimiz yer oyuncu satamamasıdır. bu işleri becerememesi olmalıdır. ayak oyunları yapamadığı işlerine girmeyin. bence.

    ekleme : diğerlerinden farklı olduğumuz anlat anlat anlamıyorlar ama durumumuzun daha net anlaşılması için,
    (bkz: #3058315)
  • 84
    siz bir kural çıkarır ve uygulamazsanız onun hiçbir ciddiyeti kalmaz.
    o kurumun ciddiyetini de hiçbir zaman öne süremezsiniz.
    fenerbahçe'nin yaptığı şudur:
    ben battım zaten, ha 17 batmışım, ha 67 batmışım.
    akıllanıp olabildiğince maliyetleri kısmak varken, gidip yine boş beleş adamlara milyonlarca euro para döküyorlar ve diyorlar ki, bizden bir anda limit kontrolü beklemeyin.
    trabzon'u beşiktaş'ı aynı bütçeye ses çıkarmıyor ama, bunlar hâlâ yandaş'ı, erkin'i alıp mastürbasyon yapıyorlar.
    milyar euro borcunuz var ve bu işin ucu türkiye ekonomisine dokunuyor.
    fenerbahçe böyle yapıyor diye söylemiyorum.
    bunu galatasaray yapsa yine söyleyeceğim.
    hatta galatasaray'a tanınan iki kat bütçenin kullanılmaması gerektiğini, bu kadar harcama yapmanın şampiyonlar ligi gelirleri yokken akılsızlık olduğunu düşünüyorum.
    türkiye'de artık bu şımarıklığı bir kenara bırakıp, gerekirse bütün kulüpler altyapıya ve uygun fiyatlı genç futbolculara yönelmek zorundadır.

    fenerbahçe aşıyorsa bedeline katlanacak
    x takım aşıyorsa bedeline katlanacak.
    bu paralar hepimizin parası.
  • 86
    muhtemelen fenerbahçe ve yancıları için artırılacak limitlerdir. tabi bu sırada bazı futbolcular için rakiplerinin limit korkusuyla çıkmaya çekindikleri ücretleri olmayan paralarıyla basıp aldılar. geçen sene almaları gereken cezaları almadılar. yine her yaptıkları gibi bu da yanlarına kar kaldı. gelecek sezon galatasaray aynı duruma düştüğünde görün bakalım en sert cezalar nasıl veriliyor. bu sene fener'e kıyak geçilsin diye değirmenlerine su taşıyan galatasaraylı görünümlü iki yüzlü yorumcu müsveddeleri de anlatır artık. kuralların ortada olduğunu, bu limitlerin türk futbolunun geleceği olduğunu, milat olması açısından galatasaray'a en ağır cezaların verilmesi gerektiğini her zamanki gibi en objektif biçimde dile getirirler.
  • 58
    geçen sene bu limitler getirilip kim aşarsa aşsın ceza gelecek dendi. fenerbahçe aşmasına rağmen ceza gelmedi. şimdide kendileri verilen limiti beğenmeyince kamuoyu baskısıyla ya kuralı ya limiti değiştirmeye çalışıcaklar.

    galatasarayın yapılacak aksiyonları kesinlikle uzaktan izlememesi, bir takıma yapılacak olan iltimasın hem hukuken hem federasyon nezdinde peşinde olması gerekir.
  • 60
    çok sağlıksız ve saçma uygulama.
    bırakın kim ne kadar harcamak istiyorsa harcasın. sonrasında götünü sen toparlama ama.
    kasımpaşanın borcu yok mesela. bırak istediği kadar harcasın. sonuçta şirket takımı. fenerin borcu var. sen mesela tff olarak de ki senin borçlarını eritmen için bu sene 170 milyon lira harcamanda fayda var de. öneri sun. he seni dinlemedi, borcuna borç mu kattı. devlet eliyle vergi affı yapma. yapılandırma yapma. ne bok yerse yesin.
    bize mesela bu sene sen iyi gelir elde etmişsin dedi. yüksek verdi. ee bu sene bu gelirleri elde edemezsem seneye mecburen küçülmek zorunda kalacağım. o zaman nasıl altından kalkacağız.
    euronun 8 lira olduğu yerde kendi kulübünü düşünmeyip daha da bataklığa sürüklemek isteyen adama sen neden limit koyuyorsun ki. bir de üstüne uygulayamayacağın cezalar koyup, fenerine kıyamayıp kendini rezil ediyorsun.
    nihat özdemir federasyonun rezil işi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın