• 29
    son dönemler içersinde oynatılan üçlü savunmaları incelersek genelde iki tane stoper orijinli biri de bekten bozma bir futbolcu tercih edildiğini göreceğiz. bunun yapılmasının da temel amacı oyuna bir kişiyi daha sokabilmek olduğunu düşünüyorum.

    takımımıza bakarsak ise marcao-donk- luyindama üçlüsünün oynaması kesin gibi görünüyor. üçünün de asıl mevkisi stoper. yalnız marcao' nun ayağının çok temiz olması ve gerektiğinde orta sahayı desteklemesi ile bu sorunu çözebileceğini düşünüyorum.

    kanat beklere bakarsak da omar-saracchi ikilisinin bu sisteme pek âlâ uyduğunu söyleyebiliriz. her ikisinin de hücum katkılarının savunma katkılarından daha yüksek olacağını düşünüyorum.

    üçlü savunma tercih edilirken 3/4/3 mü yoksa 3/5/2 mi tercih edilecek önemli nokta orası olacak. mbaye diagne ya da radamel falcao garcia yerine güçlü bir pivot santraforumuz olsa hiç düşünmeden 3/5/2 derim. ne yazık ki olmadığı için sofiane feghouli' de takımda kalırsa onu on numara gibi kullanabileceğimiz 3/4/3' ün daha uygun olacağını düşünüyorum. diğer kanatı da emre kılınç' a emanet ederiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın