resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 10216
    bu adamın bu derece hak etmediği şekilde artık eleştiri de diyemeyeceğim, yerin dibine sokulmasını kabullenemiyorum.

    iki şampiyonluğa direkt katkısı olan bir adam bu, şampiyon takım iskeletinin parçası bir adam bu.

    aldığı maaş en büyük sorun gözlemlediğim kadarı ile. belhanda'dan en nefret eden adam bile üçte biri fiyata oynasaydı takımda kalmasını isterdim diyor. evet sevgili arkadaşım, aldığı maaşı belhanda belirledi zaten, sen göm adamı yerin dibine, en doğal hakkın senin.

    belhanda denen bu adam verimli olabileceği bölgede kendi isteği ile oynamıyor zaten yıllardır. takımın belirli bir sisteminin olmamasının, lig sonuncusuna karşı oynarken bile galatasarayın baskı kuramayışının tek suçlusu belhanda. futbolun teknik yönlerini iyi bilen yazarlar defalarca bıkmadan usanmadan daha önceki takımlarında hangi mevkide oynadığında daha faydalı olduğunu yazdılar. kaç kere oynadı belhanda bu bölgede? olsun haketmediği paralara oynuyor ya, yeteneğinin uygun olmadığı bölgeye koysan da oynamak zorunda değil mi? hem sen fatih hocadan iyi mi bileceksin, hocanın bir bildiği var elbet, hoca nereye koyarsa belhanda yüzde yüzelli verecek.

    taraftarımızın anlamamakta ısrar ettiği bir konu var: takımda sistem yok ise belhanda gibi bir adamdan verim alamazsın. doğru düzgün bir sisteme dayalı futbol oynayan takıma belhanda'dan daha kötü adamlar da katkı veriyor. sistemsiz takıma koyup parlatabileceğin adamın adı hagi, kimse kusura bakmasın ama o da yüz yılda bir kez gelir. marifet hagi'yi takıma koyup oynatmak değil, bunu yapmak için adınızın fatih terim olmasına gerek yok. marifet elinizdeki kadroya göre sistem kurmak, takımı oynatmak, kendi yıldızlarınızı yaratmak. bunu yapmak zorunda ülkemizdeki takımlar ve sadece bunu yapabilen yürüyüp gidebilecek. kalanlara şimdiden geçmiş olsun.

    ama farketmez, bizim taraftarımıza günah keçisi lazım. çünkü sistemsiz takıma hagi koyup oynatmak gibi günah keçisi yaratıp kendi yetersizliklerini gizlemek en kolay yol. vurun belhandaya acımayın, ama unutmayın başka hagi gelmeyecek !
App Store'dan indirin Google Play'den alın