• 24869
    bence artık elimizdekini değersizleştirmeyi bırakıp elimizdekinden ne şekilde maksimum fayda alabiliriz diye düşünerek takımı kurmalıyız. yazacağım kadro planlaması hiç bir transfere ihtiyaç duyulmayacak bir planlama ve forvetler satılabilir yerine orta saha alınırsa aslında hiç de fena olmayacak.

    öncelikle elimizde şuan diagne, falcao, adem, babel var ve bana sorsan adem'i tutar gerisini satarım ama satarım demekle futbolcuları satamadığımız bir gerçek. önce futbolcuna sen değer vereceksin ki satın almak isteyen adam da değerini versin. bu dörtlü benim görüşüm merkez forvet hariç hiç bir mevkide kullanılamayacak futbolcular. bu sebeple hepsini rotasyona sokabilmek adına çift forvet oynamalıyız. diagne ve falcao ilk 11, sırasıyla babel ve emre akbaba yedekleri, adem ise 5. seçenek olmalı.

    defansta ise as oynayabilecek oyuncularımız; saracchi, marcao, luyindama ve transferi kesin görünen elabdellaui. emin ve donk'un yedek olması gerektiğini düşünüyorum o yüzden 4'lü defanstan yanayım(3-4-3 hayalimdeki taktik ama forvetteki 4'lünün en az ikisini satamadığımız sürece bunu uygulamaya çalışmak bize maddi anlamda zarar verecektir). 5. stoper olarak ise altyapıya başvurmalıyız.

    4 defans ve 2 forvet seçimi bizi 4-4-2'ye yönlendiriyor ama şuana kadar bence ligin üstünde bir kadro.

    orta saha kurgusu konusunda ise çok karışık duygular içerisindeyim aslında. keşke feghouli ve belhanda'yı satsaydık da ona göre kadro oluşturabilseydik ama şuan bu arkadaşlar elimizde. feghouli'nin 2 yıllık kontratı var ve değersizleştirilmemeli. ama belhanda'nın son senesi ve değersizleşmesin diye oynatırsak bedava kaçacak elimizden. bu yüzden ya yedek olarak değerlendireceğimizi söyleyerek ya da kadro dışı bırakarak 4-5m € teklif getirmesini beleyeceğiz.

    kanatta oynayabilecek oyuncularımız:

    1. emre kılınç
    2. feghouli
    3. kerem aktürkoğlu
    4. sekidika
    5. oğulcan
    6. arda
    7. jimmy durmaz
    8. yunus akgün

    gerçekten çok kalabalık ve yorucu bir rotasyonumuz var. buraya emre akbaba ve belhanda bile yazılabilirdi ama saymaktan yoruldum. jimmy'nin ipinin çekilmesi ve yunus'un oynabileceği bir takıma gitmesi gerekiyor. hatta gereklilikten öte bir mecburiyet. feghoulinin ise bence orta saha oynaması gerekiyor ama 4-4-2'de ne kadar orta saha oynayabilir soru işareti. bir kanatta emre kılınç'ın yeri garanti, diğer kanatta ise bence oyuncu satana kadar transfer yapmamalıyız. sekidika, kerem ve oğulcan rekabete girmeli. takımın en zayıf bölgesi burası olacak ama bu 3'lüden biri şapkadan çıkan tavşan da olabilir.

    orta sahanın göbeğine gelirsek taktiksel anlamda bir uyumsuzluk var gibi görünüyor ama yine de fikrimi belirteceğim çünkü nasıl olsa bu yazdıklarımın hiç biri gerçekleşmeyeceği için biraz fanteziyi abartmaktan zarar gelmez*.

    feghouli ve ömer şuan biri dinamo biri de oyun kurucu rolüyle orta sahaya yazılabilecek ilk 2 aday. ömer pandemi öncesi kendisini fazlasıyla kanıtladı, feghouli ise orta sahanın ofansif yükünü çekebilecek kadar yetenekli bir isim. ama feghouli iki orta sahadan biri olacaksa defansif açıdan biraz dezavantajlı duruma düşüyoruz ve beni düşündüren en önemli konu da bu. feghouli'yi arda* yedekler, ömer'i taylan yedekler, artı olarak elimizde atalay var, abdüssamet var, son çare belhanda var.

    sonuç olarak ortaya çıkan kadro:

    --- kadro ---

    okan(berk)

    omar(linnes, şener), luyindama(donk), marcao(emin), saracchi(emre taşdemir, süleyman)

    oğulcan(sekidika), feghouli(arda, atalay), ömer(taylan, abdüssamed), emre kılınç(kerem)

    diagne(babel), falcao(emre akbaba, adem)

    --- kadro ---

    orta saha ve kanatta nitelik olarak eksikliğimiz bulunuyor ama şu kadro kesinlikle 6. olmaz. ayrıca bu kadro kesinleşmiş kadro olmayacak ama buradan futbolcu satmadan da ekleme yapılmayacak bir kadro. yani bu kadro geçmiş transfer dönemlerinde yapılmış olan hatalardan en az maddi yükle kurtulmak için. şu haliyle bile çoğu mevkide 3'er alternatif var ve futbolcu aldıkça bu takımda yedek olmanın anlamsızlaşacağı, kadronun kuru kalabalığa döneceği gerçeğini göz önünde bulundurmalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın