resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:82
Uyruk:Türkiye
  • 9532
    galatasaray taraftarının kendisini beğenmemesine hayretle yaklaştığım eski başkanımız.

    arkadaşlar bilmem farkında mısınız ama tarihin izlediği en iyi 2 kadrodan bir tanesini bu adam kurdu.
    1 tanesi uefa kupasını aldığımız kadroydu ki o kadroyu kurmak zorluk derecesi olarak o kadar zor değildi 2.si kendisinin kurduğu kadro.

    sneijder'ler, muslera'lar, drogba'lar, eboue'ler, melo'lar, selçuk inan'lar, burak yılmaz'lar bu adamların tamamını aynı kadro içinde buluşturmak çok büyük bir başarıdır. kaldı ki kendisinin o dönem hükümet ile farklı düşüncelere sahip olması pek kabul görmemiş ve önünü kesmek için her türlü girişimde bulunulmuştur.

    kendisi zamanında berkin elvan'ın cenazesine galatasaray kulübü çelenk göndermiş,
    twitter yasağını protesto için ısınmaya oyuncular üstünde twitter logolu tshirtlerle çıkmış,
    gezi parkı olayları ile ilgili barışçıl eylemlerdir söylemi bizzat kendisi tarafından dile getirilmiştir. (ki aynı dönemde beşiktaş ve fenerbahçe başkanlarının söylemlerini lütfen okuyun)
    bunun ekabininde mevcut hükümet, yasaya uygun şekilde yapılan sermaye arttırımına 2 kez karşı çıkarak kulübün düze çıkmasının önüne taş koymuş ve yabancı sınırıyla bu taş çok büyük bir kayaya dönüşmüştür.

    hataları var mıdır? kesinlikle evet, ancan fatih terim olayında salt olarak kendisinin suçlu olduğunu düşünmüyorum. hocayı seviyoruz ancak o dönem hoca bize her türlü çirkefliği yapan tüpçü ile anlaşarak maalesef ünal aysal'ı haklı göstermiştir.

    hocanın ardından mancini'yi getirebilme potansiyeli türk futbol tarihinde hiç bir yöneticinin yapabileceği bir şey değildir. mancini city'yi şampiyon yapmış oldukça kariyerli bir hocadır.

    aynı zamanda kendisinin zamanında basketbol kadın ve erkek takımlarımız avrupa şampiyonu olmuş, kadın basketbol takımımız avrupanın 1 numaralı kupasını ezeli rakibimiz fenerbahçe'nin elinden almıştır.

    ''bu ateş üfleyerek sönmez'' isimli türk futbol tarihinin en iyi kulüp bildirisine imza atmış, 17 haziran günü şikeye bulaşmış bir zatın organize ettiği türkiye basketbol ligi final maçına çıkmayarak masaya yumruğunu vurmuş ve asalet mecbur kılar olarak adlandırılan noblesse oblige demiştir.

    seversiniz, sevmezsiniz saygı duyarım ancak kendisinin bu kulübe kattıkları, aldıklarından kat be kat fazladır. mustafa cengiz'in beyefendiliğini, dürüstlüğünü, kulübün borçlarından kurtarmak için gösterdiği olağanüstü çabayı bir kenarı bırakarak söylemem gerekirse (şahsi olarak mustafa başkanı çok severim, kıyas yapmıyorum) ünal aysal galatasaray tarihinin en vizyoner başkanlarından biridir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın