resim
Mert Hakan Yandaş
Takım:Fenerbahçe
Mevki:On Numara
Yaş:30
Boy:1.74
Uyruk:Türkiye
  • 816
    bu arkadaş hakkında yazmaktan yoruldum. muhtemelen tek bir maçını bile izlememiş olan galatasaray taraftarı medyanın gazına gelerek transfer edelim, fenerden daha fazla verelim diyebiliyor.

    bu sene bir çok maçını izledim mert hakanın ön plana çıkan özellikleri takım kanatlara indiğinde ceza sahası koşusu yaparak pozisyon bulması, uzaktan şutlarının fena olmaması ve on numara mevkisinde oynayan diğer oyunculardan daha fazla pres yapması, temposunun yüksek olması. eksi yönleri ise fiziği büyük takım için yetersiz, belhandaya sövülen bir yerde tekniği büyük takımın on numara bölgesini kaldırabilecek yetenekte değil, baskı karşısında çabuk dağılıp oyundan kopabiliyor, belhandaya sövülen bir yerde pas kalitesi yetersiz, oyunu okuma yine belhandaya sövülen bir yerde yetersiz. bu sene 6 gol 3 asist yapabilmiş. asist sayısı bir on numaraya göre çok yetersiz. gol sayısının yüksek olması ise sivasta bazı penaltıları bu arkadaşın kullanmasından. benim direk aklıma gelen alanya maçında penaltı golü, ankaragücü maçında penaltı dönüşü golü var. yani akan oyunda toplam 4 golü var. küfür ettiğiniz belhandanın da akan oyunda 4 golü var tekrar hatırlatmak isterim.

    deniz türüç fenerbahçe ye gelmeden önceki sene her yıl 10 gol 10 asistin altına düşmezdi ligde. fenere geldikten sonraki hali ortada. ya da mehmet ekici ya da alper potuk. bu oyuncuların hepsi ligde çok daha uzun süreler oynayarak, daha çok iş yaparak geldiler fenerbahçeye. bu oyuncuların bile geldikten sonra halleri ortadaysa, 23 yaşına kadar 3.ligde oynamış 25 yaşında sadece bu yıl süper ligde düzenli oynayabilmiş, sıradan istatistikleri olan bi oyuncu üzerinde bu kadar muhabbetin yapılabilmesi bile ligin kalitesini gösteriyor.

    avrupada alacağı ücretin 500 bin euro,türkiyede alacağı ücretin en fazla 1 milyon euro olması gereken bir ortamda gidip adama 2 milyon euro yıllık ücret verirsen bu adam oynamaz. neden mi çünkü bu adam 26 yaşında, bu maaşı avrupada alamıyacağı için bundan sonra avrupada oynama hayali olmaz. hayatını garantiliyecek sözleşmeyide kaptı. fenerbahçe taraftarıda değil.

    takım kötü gittiginde ise fenerbahçe taraftarı tarafından ilk suçlu bulunup küfür edilecek oyunculardan biri olacaktır kendisi. bunun sebebi ise hem yüksek maaşı hem galatasaray taraftarı olması hemde eskiden yaptıgı paylaşımlar. iyi günde her şey unutulur fakat kötü günlerde bütün unutulanlar gün yüzüne çıkar. bu yüzden en geç 1 sene içinde alper potuk yada hasan ali kaldırım gibi tribünler tarafından ıslıklanacak, küfür yiyecektir. bu küfürleri eskiden yemediği için bunu kaldirabilecek psikolojisi ya da küfür yeme tecrübesi, alışkanlığından yok. galatasaray taraftarı neden bize gelmedin diye laf ettiğinde bile psikolojisi bozulan bir tip. 50 bin kişilik kendi taraftarı tarafından ıslıklandığında, küfür yediğinde bunu kaldırabilme ihtimali yok. neresinden bakarsak bakalım fenerde başarılı olma ihtimali çok düşük. bize gelseydi eğer artısı ne kadar hata yaparsa kötü oynarsa oynasın taraftar onu ıslıklamazdı, bizim çocuğuuz muhabbetinden bağrına basardı.emre akbaba da olduğu gibi. parayı tercih ederek bize gelmediği için kendisinin kaybettiğine adınız gibi emin olabilirsiniz. kafanız rahat olsun en fazla 1 yıl sonra fener taraftarı tarafı tarafından kendisine küfür edildiğinde ozaman aklı başına gelecektir. yaptığı hatayı ozaman anlıyacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın