• 360
    elimden geldiğince spor yapmaya çalışsam da pandemi ve ramazan süresince ekmek yemiyorum, pilav yemiyorum ama çikolatalar, pastalar, tatlılar, bisküviler derken 3 kilo almışım. 66 kiloya kadar inen birisi için 69 çok işte. hemen yanlardam simitler hissettirdi.

    neden çünkü hayvan gibi yiyorum. evdeyken 15 dk.da bir buzdolabı kapağını açıp rafları kesen, zuladaki atıştırmalıkların battığı tiplerdenim ben de :(

    yaz geliyor amk sırası mı şimdi kilo almanın?!

    ne güzel kickboks sayesinde hayvan gibi kondisyon ve antrenman temposu sağlamışken, sımsıkı taş gibi dimdik olmuşken (u: :( ) bir anda hepsi bitince kalakalmıştım.

    1 haziran 2020'de yeniden iş yerine dönenlerdenim. evden çalışma olayı bitti.

    kendi adıma bunun en güzel tarafı ritüellerime dönüyor oluşum. kickboks bir süre daha yok ama en azından beslenme disiplinime döndüm.

    if* yapıyorum ben 2 yıldır. bu sayede 17-18 kilo verdim hem de 4-5 ay gibi bir sürede. sonrasında da aynı beslenme şekliyle kilomu da koruyordum. if başlığında anlatmıştım nasıl yaptığımı, merak edenler okuyabilir. (bkz: intermittent fasting/@mocuishle)

    pazartesi günü yeniden başladım, fazla kiloya tahammülüm yok artık, büyük emeklerle bugünlere geldim ve bir daha eskisi gibi olmak istemiyorum. 2 ay sonra 38 bitiyor. yani çanlar mocuishle için çalıyor :(

    peki ne yapıyorum?

    sabah 7.30'da kalkıyorum 1 bardak su içiyorum.

    işe gelince 9-9.30 arası 1 kupa yeşil çay.

    öğle yemeği 13'te. bu saate kadar bir şey yemediğim gibi, if gereği insülin çalıştırabilecek en ufak bir şeker-gıda girişi yapmıyorum.

    çaylar, kahveler şekersiz.

    öğle yemeğini işyeri yemekhanesinde yiyorum, artık ne çıkarsa.

    -ekmek, pilav yok yalnız. kilo vereceğim için şimdi tatlı, börek vs çıkarsa onları da yemeyeceğim.

    sert girdim bu haftaya, tartıya çıktığımda psikolojik sınırıma inene kadar rahat yok!

    öğleden sonra akşama kadar yine şekersiz çay, kahve.

    akşam yemeğinde de protein ve sebze ağırlıklı yemekler, salata, yoğurt neyse onu yiyorum ve kapanış.

    en geç 20'de yemek yeme olayı bitiyor. bu saatten sonra ertesi gün öğle yemeğine kadar açlık bölümü başlıyor. zaten yarısı da uykuda geçiyor. ertesi gün öğle yemeğine kadar böyle.

    şimdi herkesin yazdığı ve aslında hepimizin bildiği gibi olay matematik bir yerde.

    7000 kalori 1 kilo demek.

    sen bu 7000 kaloriyi yemeğinden kesebileceğin gibi sporla da takviye ederek daha kolay yapabilirsin.

    cinsiyet, boy ve kiloya göre değişse de bir insanın günlük ortalama 2000 kalori ihtiyacı olduğunu düşünelim.

    sen yemeklerle 1500 kalori aldın gün içinde, 200 kalori de sporla yaktın. ne oldu 700 kalori açık. 10 gün bunu yaptığında 1 kilo veriyorsun. ayda 3 kilo.

    sporu biraz daha arttırdığında, gün içinde aktif olduğunda, yemekleri de bazal metabolizmanı bozmayacak seviyeye(en az 1200-1300 kalori alınmalı yoksa vücut kıtlık modunu açabilir bu sefer az yesen de vücut lan bir terslik var ben bir depo yapayım, sonra ölmeyelim moduna giriyor) çektiğinde daha da fazlasını verebilirsin.

    dediğim gibi ben biraz demoralize oldum aynaya bakınca, o yüzden biraz sert girdim ama şu 3 kiloyu verince koruma döneminde çok rahat olacağım. o tatlıyı da, böreği de, kuruyemişimi de, meyvemi de doğru zamanlarda yiyeceğim.

    2 sene önce ilk başladığımda öğlen olmak bilmezdi. hayvan gibi acıkırdım, google görsellerden yemek fotoğraflarına bakardım, öyle söyleyeyim :(

    1-2 hafta içinde o moddan çıkıyorsun, kilo verip ayna karşısında inceldiğini görünce, pantolonlar bol gelmeye, içine giremediğin kıyafetleri giyebildikçe gaza geliyorsun.

    o yüzden eğer bir sağlık probleminiz yoksa, şeker hastalığınız yoksa if hayatınızı kurtarabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın