resim
Tugay Kerimoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:53
Uyruk:Türkiye
  • 1190
    bence de türk futbol tarihinin en iyi orta sahasıdır, aralıksız 8 yıl boyunca premier lig'de oynadı, ondan önce de 13 yıl boyunca çok genç yaşından itibaren galatasaray forması giydi, hem bizim tarafımızdan efsane olarak görülüyor hem de blackburn taraftarları tarafından. türk futbol tarihinin en kariyerli futbolcusu ise bence arda turan bazıları her ne kadar emre belözoğlu olarak görse de, her ne kadar en üst seviyeye çıktıktan sonra istikrarını koruyamasa da, atletico'da çok iyi sezonlar geçirip futbolda ulaşılabilecek en üst noktaya rekor bonservis bedeliyle ulaştı, barcelona dönemi de görece kötü değildi, neymar'ın sakat olduğu dönemde iyi maçlar çıkardı, en büyük hatası transfer yasağı olan barcelona'ya gitmesiydi, tercihini premier lig'den yana kullansaydı kariyeri daha farklı noktalara gidebilirdi, ama dürüst olmak lazım, dünya üzerinde kaç tane futbolcu barcelona'nın teklifini geri çevirebilir ki.

    edit: arda'nın çok tartışılan, başarısız görülen barcelona kariyerine biraz baktım, sizlerle de paylaşmak isterim.

    transfer yasağından dolayı ilk devreyi kaçırdığı 15-16 sezonunda 3 kulvarda 25 maçta forma giymiş 2 gol 4 asist ile oynamış.

    16-17 sezonda ise bence gerçekten iyi bir sezon geçirmiş, güzel istatistiklere ulaşmış. 4 kulvarda 30 maç 13 gol 7 asist.

    zaten bu bir buçuk sezondan sonra ülkeye çok hatalı bir karar ile geri dönüş yaptı. ama barcelona ile önünde bir çok dünya yıldızı alternatif varken 55 maça çıkıp, 15 gol 11 asist yapmak büyük başarıdır benim gözümde. oradan ayrılma süreci zaten malum, barcelona futbolcularının katalan bağımsızlığı ile ilgili yaptığı organizasyonlara destek vermemişti hatırladığım kadarıyla, ülkemizdeki takımlarda var olan ''abicilik'' ya da ''yeniçeri'' tabirinin dünya üzerinde en çok olduğu kulüp barcelona. oraya gitmese bence en az 2-3 yıl daha üst seviyede kalabilirdi.

    günümüzde kariyer olarak arda'yı geçme potansiyeli olan bir çok futbolcumuz da var, en büyük aday bence cengiz ünder, ardından da merih, çağlar, ozan gibi isimler de var. inşallah dünya futboluna güzel yetenekler ihraç etmeye devam ederiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın