• 2298
    zamanında çok yazıp çizdik burada. 5+0+3 rezaletini bile gördük.
    sonra bir adam çıktı tüm ezberleri bozdu. daha önce sayılardan öteye gidemeyen sınırı müthiş bir altyapıyla hazırladı.

    şimdi ne olduysa yine kafalarına göre sadece sayılara bağlı kalarak bir düzen getirme peşindeler.
    bu düzenin kime yaradığı yıllardır belli.
    daha önce milli takımda orta sahadan, bekten devşirme stoper rotasyonuna sahipken şuan değeri 200 milyon euro olan bir stoper rotasyonuna sahibiz.

    sırf ellerinde iki üç tane çalım atabilen, vasat üstü topçu var diye bu sınırı getirmeye çalışıyorlar. sanıyorlar ki sınır gelince galatasaray, fenerbahçe bu adamlara 20-30 milyon euro para bayılacak.

    yeni kural sayesinde ligin değeri artmıştır. yerli oyuncu ihracında rekor kırdık. takımların altyapılarında vasat da olsa yetenekli oyuncular çıkmaya başladı. en azından yabancıya yada vasat altı yerliye vereceğinin en az 4'te biri parasına oyuncular çıkarttı takımlar.

    en önemlisi yatırım yapılan futbolcular zararına satılmadılar. 5-10 milyon euro verilen yerlilerden ikinci kez hangi takım para kazandı? tarık çamdal, alper potuk, mehmet topuz bunlardan hangisi ikinci transferini yaptı. hepsinin sözleşmesi bitsin diye dört gözle beklendi.
    bunun gibi bir tane rezalet yabancı transferi yok günümüzde. hangi yabancıya 10 milyon euro verip verim alamadı takımlar? hem sahada hem de giderken hepsi bir şekilde kazandırdı takımlarına. en azından zarar ettirmediler.

    yine sahada hiçbir şeyini vermeyen, tek meziyeti pasaportu olan adamları izleyeceğiz.
    milyonları cebe atan ancak rekabet edecek kimsesi olmayan acizlere kalacağız.

    bu sınır bir turnusol olmalı. isteyenler derhal türk futbolundan uzaklaştırılmalıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın