• 2289
    yine herkes hepbir ağızdan yok yabancı kuralı gelirse yine tarık çamdallara mehmet topuzlara şunlara bunlara para mı saçacağız derdinde. tamam eyvallah hepiniz haklısınız siz zannediyor musunuzki sizin düşündüğünüzü kuralı getirenler düşünemiyor?

    hepside biliyor neyin ne olduğunu, futbol yorumlayan herkesin fikri aynı, herkes farkında başarının yabancı kuralı ile gelmeyeceğini. ama bunların amacı futbolu falan geliştirmek değil bunlar kendi çıkarları peşinde. kimbilir altında ne paralar dönüyor bu kararların ve bunun içinde bizim gereksiz miliyetçiliğimizi kullanıyorlar.
    bizim miliyetçiliğimiz neden mi gereksiz?
    dikkat ettiyseniz millet olarak acayip övünürüz milliyetçiliğimizle ama iş ülke içine geldimi nerelisin? hangi milletsin? gibisinden sorular ile ırkçılaşmaya kadar gelir hatta o kadar ırkçılaşırız ki bazen aşağı ve yukarı mahalle bile düşman olur birbirine. şimdi asıl mesele biz içimizde bile kendimize düşman olabiliyorken içimizden olmayan birine kat ve kat düşman olabiliriz.

    işte bu kafalar ülkemizdeki yabancı oyunculara karşı ırkçılık yapıyorlar ve millet olarak bu gereksiz hassasiyeti kullanıyorlar. neymiş tarık yabancı gelince yer bulamamış takımında ee ümit nasıl buluyor diye kendine sormadığı gibi kimsede ona bu soruyo sormuyor onun yerine ; tarık işte aslında linnes gelmese orada sen oynadın ama bunu tarık'a söyleyen alında tarık' ın sabrinin yedeği olduğunun bile farkında değil. ama onun amacı tarık'ı pazarlayıp para almak ne koparırsam kardır, günü kurtarayım mantığı.

    şimdi buna karşı ne yapılmalı, ya gerçekten oynadığı takımı tutan futbolcuyu alacaksın formayı sevdiğinden oynar diyebilirsin en kötü. bunun dışında sözleşmesine madde koyarsın şu kadar maça çıkmazsa sözleşme iptal diye yada performans odaklı sözleşme imzala, 10 ar maçlık periyotlarla her 10 maçta alacağı ücret bir tık daha fazla olsun. istediğin kadar uzun imzala sözleşmeni ozaman

    bütün dünyanın uyguladığı ve başarı sağladığı bir sistem ülkemizde uygulanmıyorasa altında kesinlikle ve kesinlikle bir takım insanların çıkarı vardır.

    birde bülent uygun'u konuşturmuşlar ki bu adam yıllarca asker selamının ekmeğini yemiş yani dediğim milliyetçilik olayını en iyi kullanan insan.

    sen bir git, guardiolaya sor kloppa sor morinhoya sor zidane' a bak bakalım onlar ne diyecek sonra gel konuş.
    birde saçmalığa bak 32 yaş üstünde oyuncu gelemezmiş yabancı olarak şöyle düşünün cristiano ronaldo gelecek ama yaşı tutmuyor böyle bir şey olabilir mi dese 32 yaşından büyük yerli oyuncu almayacaksın eyvallah bizimkiler zaten 30dan sonra bitiyor. nadir var 35 ve üstü oynayan topçu aktif veya aktif olmayan oynayanların çoğuda gurbet görmüş futbolcular zaten top oynamak için oynayan oyundan zevk alanlar.

    neyse uzun oldu ama siz kendinizi üzmeyin sıkmayın bu ülkede gerçekten futboldan zevk alan anlayan birileri gelmez ise bizinim ülke futbolu hayatta düzelmez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın