• 2280
    milli takım adına da galatasaray adına da sahaya olumsuz yansıyacağını düşünmüyorum.

    her şeyden evvel yabancı sınırına %100000 karşıyım, şu andaki kural daha da genişletilip komple kaldırılmalı hatta. işin "şöyle olmalı, böyle olmalı" kısmına girerek destansı bir giri de yazmak istemiyorum. çünkü alınacak kararlarda futbolun gelişimine dair bir hedef olduğuna hiçbir şekilde inanmıyorum. birkaç menajer, yönetici para kazanacak diye getirdikleri çok bariz. geldiğinde de göreceğiz ki genç oyuncu oynatmak adına hiçbir teşvik ve yaptırım olmayacak. kaldı ki getirebildikleri en esnek sistemde de kulüpler bunu uygulamadı.

    baştaki linç getirecek cümlemin altını doldurayım:

    *milli takım havuzunun bu kadar kalifiyeli olmasının getirilen yabancı serbestliği ile alakası yok veya varsa çok az var. merih yerli sınırı olsaydı da yurt dışına giderdi, cengiz yerli olsaydı belki gitmezdi ama yeteneğinden ve arzusundan bir şey eksilmezdi, çağlar da cengiz ile aynı futbol ikliminden çıktı. bu çocuklar niyetleri top oynamak olan çocuklar olduğu için burada milyonlar kazanmak yerine dışarıda gelişmeyi tercih etti. sonuç= istedikleri milyonları şu an daha sağlıklı futbol ikliminde kazanıyorlar. bundan sonraki yerli genç futbolcuların da yapacağı tercih bu olacak. dışarı çıkıp oynamayı veya burada kalıp az maaaşa tembellik etmemeyi bilenler, istedikleri milyonları eninde sonunda kazanır ve kariyerlerini de yukarı çıkartırlar. yok bunu tercih etmezlerse de serdar kesimal, tarık çamdal gibi piyasadan silinen asalaklara dönerler sonuçta da bir sikim olamazlar zaten. ha yarın bir gün cengiz, merih, çağlar, ertuğrul, enes gibi çocuklar şişik maaşa türkiye'ye dönmeyi tercih ederse de bu, onlara bu maaşları verecek olan kulüplerin sorunu olur, oyuncuların değil. kaldı ki içinde bulunduğumuz mali şartlarda, eskisi gibi şişik maaşlar vermeyi olanaksız görüyorum.

    *işin galatasaray'a etkisine gelelim: ülkenin en iyi futbol altyapısı, en iyi hocası bizdeyken; anadolu kulüplerinin cazibesini en kolay çekebilecek fırsatlar bizde mevcut iken sözlük tayfasının girdiği "galatasaray'ın önünü kesmek için böyle yapıyorlar!!!" endişesini yersiz buluyorum. başımızda fatih hoca var iken yeni "tarık çamdal, veysel sarı" vakaları yaşamayacağımızı adım gibi biliyorum. anadolu kulüpleri seni gondiklemek için fırsat kolluyorsa çözüm belli sen de gurbetçiye yönelirsin. o da mı fırsat kolluyor? üret ve altyapından çıkar. çözümler çok basit, kimsenin komplo teorisi üretmesine lüzum yok!

    eğer bahsedilen kural yürürlüğe girerse yeni bir kural çıkana kadar şampiyonlukları ya biz kazanırız ya da trabzonspor kazanır. mevcut mali durum, altyapı yeterliliği, hoca/yönetim karizması, lobi gibi etmenlere bakıldığında bu iki kulüp öne çıkıyor. başakşehir belki aralarından sıyrılabilir diyeceğim ancak onlar da yerli futbolcu sıkıntısı çekecektir. fenerbahçe ve beşiktaş ancak nal toplar, hem mali durumları berbat hem de kafasız futbol yöneticileri var. mali durumu, sahiplerinden dolayı iyi olan anadolu kulüpleri avrupa şansı kovalar veya ortalarda debelenirler. bunların hiçbirine sahip olmayıp yabancı serbestliğinde 249 tane yabancıya imza attıran ve pişkin pişkin "istiklal marşı okuyan topçu yok yeaa" diye ağlayan kulüpler de bir bir batar biz de huzura ereriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın