• 2493
    masabaşında yine kaybetmiş kulüp. ligler ertelendiğinden beri eski ve yeni başkanları, spor yazarları, taraftarları, şampiyonluk yarışında üç puan geride olan galatasaray’ın ezeli rakipleri, futbolla ilgilenmese bile fikir belirtmese ölecek hastalığından muzdarip olanlar vs. tarafından şampiyon ilan edilmeye çalışıldı. üstelik rakipleriyle ne ingiltere’deki gibi 25 puan ne de fransa’daki gibi 12 puan fark vardı. hemen arkasındaki başakşehir ile aynı puanda, esas tehlike galatasaray’ın ise üç puan önündeydi sadece. taaa uzaklardaki fenerbahçe’nin bile şampiyonluk şansı matematiksel olarak varken ne şampiyonluğu?

    neymiş bu sene en iyi onlar oynuyormuş, şampiyonluğu en çok onlar hak ediyormuş, yok gençlerle oynuyorlarmış falan da filan da fıstık da leblebi de. abicim ligi en iyi oynayana vermiyorlar. ligi “en çok puan toplayan” ka-za-nı-yor. hani öğrencilerde de vardır bu psikoloji: sınavda tam puan alsa 100 “aldım” der. düşük alsa “hoca” 30 “verdi” derler. her iki notu da kendi aldığının gayet de farkındadır.

    sözün özü: kalan maçları “herkesin can güvenliği sağlandıktan sonra” oynasın herkes. şampiyon olursanız ne âlâ olamazsanız tebrik edersiniz. yok öyle kupamizu verun diye ağlamak?
App Store'dan indirin Google Play'den alın