• 37576
    "basketbolu türkiye'ye galatasaray getirdi. kapatmak mümkün değil!"

    galatasaray ikinci başkanı abdurrahim albayrak’ın amatör şubelerin küçülmesine ilişkin açıklamalarını değerlendiren aküzüm, eskiden görev yaptığı basketbol şubesiyle iligili olarak "abdurrahim albayrak, 3 dönem beraber görev yaptığımız, tarihe geçmiş yöneticimizdir. ben basketbol şubesinden sorumluyken maçlara gelirdi. o da 'kapatalım' dememiştir zaten. basketbol, türkiye’de en çok değer verilen ikinci spor. türkiye’de basketbol galatasaray ile başladı, kurucusu galatasaraylılardır. kulübümüz kurucusu, beden eğitim öğretmeni ahmet robenson ve galatasaray lisesi’ndeki öğrencileri, bu topraklardaki ilk basketbol maçını 1911’de düzenlemiştir. galatasaray basketbolunun büyük bir geleneği var, anadolu topraklarına basketbolu sevdiren 'yenilmez armada' bizim tarihimiz... galatasaray’ın basketbol kökenli en az iki bin kulüp üyesi, oturmuş bir geleneği, çoğu genç yaşlarda türkiye’nin en büyük ve ateşli taraftar kitlesi var. daha avrupa şampiyonlukları kazanacağız. galatasaray’da basketbol kapatılamaz, kapatılması teklif dahi edilemez” dedi.

    "sponsorlarimiz altin değerindedir"

    doğa sigorta sponsorluğundaki erkek basketbol takımının fiyat/performans dengesi olarak iyi durumda olduğunu belirten aküzüm, "kovid-19 elbette hukukta mücbir sebepleri getirecek ancak galatasaraylı dostumuz doğa sigorta’nın sahibi nihat kırmızı sponsorluktan çekilmeyeceklerini de beyan etti. nihat bey ve tüm sponsorlarımız böylesi bir ekonomik konjonktürde altın değerindedir, kıymetini bilmeliyiz. zaten rakiplerimizin çok altında bir bütçeyle ayakta durmaya çalışıyoruz. şimdiki yönetim 2-3 milyon dolar bütçelerle basketbolu ayakta tutuyorlar. kadın basketbolda bizim dönemde altyapıya bakan genç koçumuz efe güven ve kaptan işıl alben liderliğinde güzel bir momentum var. keza nevriye’nin bench’te yer alması eski yöneticisi olarak beni çok gururlandırıyor. aslında erkek ve kadın basketbolunda galatasaray, dünya aktörüdür. euroleague başkanı jordi bartomeu bize “galatasaray, avrupa basketbolunun en önemli rengidir, abdi ipekçi de en önemli salonlarından biri” demişti. basketbol dijital hayata entegre türk gençliğinin dünyaya açılan kapısıdır, şunu unutmayın 2-3 sene önce türkiye, euroleague’de 4 takımla temsil ediliyordu; galatasaray’da bu oyunun en önemli unsurlarındandır” ifadelerini kullandı.

    "galatasaray, türk basketbolunun gururudur"

    galatasaray'ın türk basketbolunda önemli bir aktör olduğuna vurgu yapan aküzüm "adnan polat döneminde galatasaray’da erkek basketbol yaklaşık 5 milyon dolar bütçeleniyordu. ünal aysal bizi toplayarak 'zaten 5 milyon dolar veriyoruz, euroleague’de başarılı olmak için ne kadar bütçe ile takım kurmamız gerekiyor?' dedi. o dönemde takip edenler bilir, başantrenörlüğe ergin ataman hocamız getirildi, yepyeni bir takım kuruldu ve başarılarla dolu dönem başladı. fenerbahçe ülkerspor o dönem bizim bütçemizin 3,5 kat anadolu efes de 2,5 katı farkla mücadele ediyordu. biz uzun yıllar sonra hem ligi domine ettik ve şampiyon olduk hem de aysal ile özbek dönemlerinde türkiye’nin erkek ve kadın basketbolundaki ilk avrupa şampiyonluklarını kazandık. burada kilit soru şu olmalı; biraz daha bütçe ekleyerek avrupa’da başarılar elde etmek mi yoksa ligde orta sıralarla yetinmek mi?” yorumunu yaptı.

    ural aküzüm
App Store'dan indirin Google Play'den alın