resim
Lincoln Cássio de Souza Soares
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:On Numara
Yaş:45
Boy:-
Uyruk:Brezilya
  • 2598
    sıra dışı yetenekleri olan insanlar zaman zaman sıra dışı uyumsuzluklara da sahip olabiliyor. kaprisli pop yıldızı, anti-sosyal ve münzevi sanatçı, aksi ve huysuz bilim adamı gibi...

    futbol dünyasında da böyle yetenekler bir hayli fazla. galatasaray taraftarı olarak bizim için yakın tarihteki en büyük örnek herhalde felipe melodur. sahadaki melo'ya, onun mücadele ruhuna, dominant futboluna, taraftarla bütünleşmesine kimse laf edemez. ama diğer taraftan takım arkadaşını dövecek kadar da kafası kırık bir adamdı. (bkz: felipe melo ve albert riera'nın kavga etmesi) sorunu iyi yönetildi ve bence takımın bu olaydan kaynaklı sıkıntı yaşaması önlendi o dönem.

    işte, melo örneğinde olduğu gibi, üstün yetenekli ama sorunlu futbolcudan verim almak gerek yönetim gerekse teknik adam için gerçek bir sınav. lincoln konusunda o dönem ki teknik kadroların ve yönetimlerin, bu futbolcunun mental adaptasyonu için ne kadar çaba sarf ettiğini bilmiyorum. o yüzden kimseyi suçlayamam. ama elimizden kaçan futbolcu gerçek anlamda tam bir futbol sanatçısıydı. bir başka gerçek almanya gibi disipliniyle ön plana çıkmış bir ülkede lincoln yıllarca kalmayı başarabilmişti.

    mental adaptasyon deyince, cassio lincoln'un yolu, yetenek açısından lincoln'la aynı cümlede ismini anmanın bile günah olacağı younes belhandaiçin bile çokça çaba sarf eden fatih hocayla kesişseydi, o zaman acaba nasıl bir hikaye ortaya çıkardı? hagi'den sonra -tabii hagi kadar olamazdı- yeni bir on numara efsanesi mi, yoksa bir jorge loureiro felipe hayal kırıklığı mı ortaya çıkardı merak ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın