• 24182
    futbolda elbette yetenek, kalite çok önemlidir. ancak bence daha önemlisi takım olabilmektir. takımlar bir anda oluşan topluluklar değildirler. bir araya gelmiş bir grup yabancının oluşturduğu gruptan birlik içinde hareket eden, iyi koordine edilmiş bir takım oluşturmak elbette zaman alır ve grup üyeleri arasında etkili bir iletişim gerektirir.

    malesef ligin ilk yarısı takım olamadık. yeni transferlerimiz lemina, emre mor, seri, nzonzi, falcao, andone, taylan takıma geç transfer olmaları, feghouli, belhanda, luyindama gibi oyuncularda afrika kupası nedeni ile takımla beraber sezon başı kampı geçiremediler. sezon başladıktan sonra da yoğun maç trafiği, alınan kötü sonuçlar, rotasyonlu kadrolar yeni oyuncuların uyum süresini ve takım olma süremizi uzattı. sezona çok büyük beklentilerle başlamıştık. ama bir türlü umut edilen futbolu oynayamamamız, kötü saha sonuçlarından dolayı takımın havası, öz güveni yerle bir oldu.

    kısa da olsa tam takım halinde devre arası kampı geçirmemiz, kadro istikrarı yakalamamız, oyuncuların rollerinin belirginleşmesi, görece kolay fikstürde alınan üst üste galibiyetler ile takımın öz güveninin yerine gelmesi ile tekrar en büyük şampiyonluk adayı olduk. artık sahada bir grup değil belirgin bir şekilde takım var.

    uefa kupasını kazanan kadro uluslararası çapta yıldızlar topluluğu değildi. yabancı oyuncularımız 35 yaşında ki hagi, 33 yaşında ki taffarel, 32'lik popescu, daha önce avrupa da hiç oynamamış ve milli takımlarında oynamayan capone ve marcio idi. elbette yerli kalitemiz iyi idi ancak aynı oyuncular birkaç yıl evvel takımdan gönderilmek istenilen, beğenilmeyen oyunculardı. ama sahada müthiş kollektif oynayan, birbirlerini çok iyi tanıyan, sistemi oturmuş, makine gibi işleyen bir takım vardı. o takımın ortaya çıkması için birkaç yıl geçmesi gerekti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın