resim
Radamel Falcao García Zárate
Takım:Rayo Vallecano
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Kolombiya
  • 4606
    takımda bulunan ve kadıköyde fenerbahçe'ye gol atan iki isimden biridir. bir diğeri için martin linnes. bu psikolojik olarak önemli bir durum. biz bile dandik halı saha maçlarında oynadığımız, kendimizi daha iyi hissettiğimiz sahalarda oynamayı seviyoruz. hatta kaleler bile değişince bocalıyoruz. futbolda da psikoloji gerçekten zannedildiğinden daha önemli olduğu düşünürsek kadıköyde oynaması gereken oyuncuların başında gelir falcao.

    tabii ki sadece bu da yeterli değil. falcao, ne olursa olsun, takımımızda bulunan ve ceza sahasında topla buluşma ihtimali en fazla olan oyuncu. dün (bkz: martin linnes/@mhmtsc) şu girdide de belirtmiştim, topla buluşmanın ne kadar önemli bir husus olduğunu. falcao'da ceza sahası içinde sürekli topa giden bir oyuncu. zaten bunu adem büyük'ün oynadığı maçlarda ceza sahasında topla buluşma sayılarına ve etkili olduğu kısımlara bakarak söyleyebiliriz. bu bir adem büyük eleştirisi değil, sadece ceza sahasında falcao kadar aktif olamadığının göstergesidir. bu yüzden karşı alana ve ceza sahasına oyunu yıktığımız zaman falcao çok önemli bir golcüdür. zaten bunu da oynadığı kısa sürede gösterdi.

    kendisinin oynadığı maçlarda etkisiz olduğunu söylemek de sürü psikolojisi gibi geliyor bana. falcao'nun 19 ocak 2020 galatasaray denizlispor maçında attığı golü atabilecek forvet oyuncusu ligimizde çok azdır. belki de yoktur. aynı şekilde 26 ocak 2020 konyaspor galatasaray maçında attığı gol. kapalı konya defansının açılmasını sağlayan, dar alanda kontrol ve vuruş açısına bakılarak gol olması zor olan bir pozisyondu. bu golde daha da önemlisi yaptığı koşu ve defansın dengesini nasıl bozacağını bilmesi. zaten bu özellikler falcao'ya el tigre denilmesine, avrupanın en büyük takımlarında oynamasına sebep oldu. mesela diagne'nin topu ağzına atmazsanız gol atması çok mümkün değildir, fakat ceza sahasının herhangi bir alanına atılan topta falcao'nun orada olma ihtimali çok fazla.

    bütün bunları düşündüğümüzde ve şuan satılması gibi bir durum söz konusu olmadığına göre kendisine destek olunmalı ve takıma katkı yapmasını beklemeliyiz.

    bir de şunu belirteyim, bir oyuncu hakkında her gün satılsın demek, o oyuncuyu sattırmıyor. merak etmeyin en az sizin kadar kulübün maddi durumunu düşünen insanlar var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın