• 464
    bir ara işleri iyi değildi, önce galatasaray' ı ciddi zarara sokup sonra kendi işlerini mahvetmişti.
    değerli renktaşlarım; bugün galatasatayımız, 2000' deki sükseli başarısından sonra daimi avrupa klübü olamadıysa bunun 2 temel yapıcısından biri faruk süren diğeri de özhan canaydın' dır.
    biz 2000 senesinde uefa kupasını ve avrupa süper kupasını alıp dünya klüpler sıralamasında birinci sıraya yükselmiş olsak da idari yönden o kadar hatalı kararlar verildi ki o zamanlarda döşenen dinamitler maalesef bizi iflas noktasına sürükledi.
    yaşı yetmeyenler doğal olarak geçmişe bakınca başkan kimmiş aa faruk süren, efsane başkan diyorlar ama tam öyle değildi kazın ayağı.
    2000' li yılların başında futbol şimdiki kadar endüstri haline gelmemişti, doğru yönetim ve kadro planlaması ile her takım avrupada başarıya oynayabiliyordu ama esas olan şey devamlılıktı. o süreçte tıpkı galatasarayımız gibi avrupa kendisinden söz ettirip sonra devamlılık sağlayamayan leeds united, deportivo, alaves, parma ( yatırımcı desteği çekildi ), nantes ( şampiyon olup bir sonraki sezon küme düştüler yanlış hatırlamıyorsam ) gibi bir çok takım vardı ama devamlı olamama nedeni ile avrupada da kendi liglerinde de silindiler, içlerinden sadece biz kendi ligimizde en büyük olmaya devam ederken, avrupa adeta bitme noktasına geldik.
    burada 2 büyük etmen var; birincisi, 20 senedir bir futbol aklı, sistemi, ekolü ortaya koyamamış olmamız, romantikler eskiden şöyle oynardık ali sami yen'i cehennem yapardık diyorlar ama adı üzerinde eskiden, şu an elde bir şey yok. ikinci etmen ise idari başarısızlık ve devamlı hale gelen stratejik hatalar, yaşı geçmiş posası çıkmış futbolcuların daimi transfer önceliği haline getirilmesi.
    işte faruk süren, tarihimizin en büyük başarısını kullanamayıp mazide hoş bir anı olarak kalmasına neden olan sürecin başlatıcılarındandır. her zaman şov yapar, biz nasıl yakaladık başarıyı diye ama başarıyı nasıl kaybettik diye söylemez.
    aslında bu toprakların özüdür, geçmiş başarılar ile gurur duyup çöküşleri ve başarısızlıkları sahiplenmemek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın