• 135
    ilk on birimize baktığımda ve bir taraftar ve futbolsever olarak yorumladığımda şunlar aklıma geliyor:
    bana kalırsa bu on birin en büyük falsosu mariano. plasesi de donk. dizilişe bağlı olarak ise ömer bayram.

    mariano, zaten bildiğiniz mevzular. geçiyorum.
    donk, stoperde son maçlarının hiçbirinde iyi oynamadı. onun varlığı marcao'yu da acayip şekilde bozuyor. tabii bu benim fikrim. donk'un stoperdeki pozisyon bilgisi zayıf. üstüne bir de kanadındaki bekte mariano oynayınca, mecburen onun yamasına da yetişmek zorunda kalıyor.
    son olarak ömer bayram... ömer, eğer kanatta veya kanada yakın oynayacaksa, performansı, ne hikmetse düşüyor. ömer'i daha çok bir iç oyuncusu gibi kullandığımızda verimi artıyordu. fakat on bire baktığımızda, kendisinin kanatta oynayacağı çıkarımsamak çok da zor değil.

    ön görüşüm olumlu olsa da, ben biraz daha radikal değişiklikler bekliyordum açıkçası.
    mesela en azından "nagatomo'yu sağ beke atıp, sol bekte süleyman luş'u oynatabilir miydik?" diye sormadan edemiyorum.
    yine aynı şekilde, ryan donk yerine, stoperde genç bir oyuncumuzu oynatabilir miydik? elimizde, daha doğrusu altyapımızda harbiden potansiyelli futbolcular var açıkçası. stoperdeki ryan donk yerine tercih edilemezler miydi acaba?

    gelgelelim orta sahaya. umarım lemina ve taylan daha serbest iç oyuncuları olarak oynarlar. ceza sahasına çok fazla girdikleri bir oyun görürüz onlardan. çünkü onların haricinde kim girer? mesela falcao sırtında bir stoperle alan boşalttığında o boşaltılan alana kim girer?

    ikisinden başka kimse girmez. ömer bayram'ın oyun aklı o kadarına yetmiyor maalesef. soso'nun ise o taraflarda bezi yok. seri zaten topu atacak adam. onun rolünden de aslında soso da çalacak.

    bakalım bakalım.

    belki de 4-3-1-2 veya 4-3-2-1 oynarız kim bilir. beklerin hücuma çıkıp geri dönüşlerinde sıkıntı yaşamasını bir dirhem tolere etmeye çalışırız belki. özellikle mariano tarafında.
App Store'dan indirin Google Play'den alın