resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 23266
    sözlükteki ilk yazımı hakkında yazmak istediğim galatasaray efsanesi. kimler geçmiş bu tarihten metin oktay'lar, gündüz kılıç'lar... benim yaşayabildiğim fatih terim. 11 yaşımda dünyadan bir haber, sokaklarda, toprak sahalarda saatlerce top peşinde koşarken yıllarca şampiyon olmuş, bana uefa kupası sevinci yaşatmış, bunları yaparken sonradan çok daha iyi anladığım üzere müthiş bir karakter koymuş, galatasaray felsefesini sahaya ve saha dışına müthiş şekilde yansıtmış bir efsane. başka bir coğrafyadan gelip kendini sevdirmenin nispeten zor olduğu italya gibi bir ülkede "grande" diye bahsedilen bir teknik direktör. galatasaray'daki ikinci dönemi iyi olmasa da 2011-2012 sezonundaki dönüşüyle şampiyonluklara tekrar ambargo koyan, şampiyonlar liginde yine göğsümüzü kabartan, ezeli rakiple olan hem içerdeki hem dışardaki maçlarda psikolojik üstünlüğü geri alan, bize ve başkalarına unutulmaz hatıralar bırakan hocamız.

    ezeli rakibin son yıllardaki başarısızlığının, saha içinde ve dışındaki rezilliğinin hem nedeni hem sonucu olan;
    --ülkemizin siyasi ve sosyo-ekonomik konjonktürüne göre her türlü sosyal ve siyasi olaydan kendine prim çıkarma,
    taraftarına algı yaratma,
    --futboldaki geri kalmışlığı saha dışında yalan yanlışlarla kapatmaya çalışma
    politikalarının dallarından biri olarak düşmanlığı körüklenmeye, itibarı zedelenmeye çalışılmaktadır. bu şartlarda saha içi ve dışında her türlü engele rağmen getirdiği son iki şampiyonluğun galatasaray'ın tarihi ve geleceği açısından çok önemli olduğunu ve ilerleyen yıllarda bu şampiyonlukların değerinin daha iyi anlaşılacağını düşünüyorum.

    sonuç olarak fatih terim de doğrularıyla yanlışlarıyla bir insan. galatasaray değerleriyle ve felsefesiyle harmanlanmış, futbolda galatasaray'ın galatasaray olmasında büyük emeği olan bir insan. onun bu işi yaptığı süre içerisinde, umarım ki tarih yokluğunda onu aramamızla değil yaşattığı güzelliklerle tekerrür eder.
App Store'dan indirin Google Play'den alın