resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 23049
    kredisi sonsuzdur diyerek tarihimizin en kötü mağlubiyetleri, en kötü performansları sineye çekilen teknik direktörümüz.

    kimse inkar etmiyor aldığı kupaları, başarıları ancak galatasaray tarihinde kadro bütçe bakımından en büyük imkanlar kendisine sunulmuştur. bu kulüp, uruguay, kolombiya 2. liginden kiralık gelen oyuncularla, orhan ak, yalçın ayhan, barış özbek, serkan çalık, mehmet güven' le şampiyon yapan teknik direktörler gördü fatih terim' den sonra. o teknik direktörlere hiç bir zaman fatih terim' e sunulan imkanlar sunulmadı ancak ellerindeki kadroların en iyisini sundular sahaya her zaman.

    fatih terim' in daha önce harcadığı kredileri kısaca özetleyeyim, anlayan anlar.

    *uefa kupasını aldıktan sonra şampiyonlar ligi' ni alabilecek kadromuz varken yüz üstü bırakıp gitmesi ve takımın dağılması.

    *2002 sezonu şampiyonu kadroyu tamamen bozup, 1,5 senede aldığı 18 çöp oyuncuya 120 milyon usd para ödedip kulübün ekonomik bakımından uçuruma sürüklenmesine yol açması ve ceketini asıp gitmesi. 2005 yılından itibaren galatasaray' a öyle kalbur üstü oyuncu alınmadı bu nedenle. yinede o çöp kadrolarla 2010' a kadar 2 mucizevi şampiyonluk, 5-1 ' lik fenerbahçe galibiyeti gördük.

    *2013 sezonunun başında tff başkanı yıldırım demirören ile ilgili sezon sonu konuşacağım deyip, konuşmadı. galatasaray' ın sözleşme uzatma teklifini reddedip ağustos ayında yıldırım demirören' le el sıkıştı. ünal aysal' ın maaşlı çalışan cümlesinin arkasına sığınıp yönetimle çatışmaya girdi. galatasaray' ın sözleşmesini reddedip galatasaray düşmanlarıyla yaz ayında el sıkışan fatih terim, haklı olarak görevinden alındı. ama hiç suçu yokmuş gibi mağdur olan o oldu.

    birde fatih terim gitsin, size prandelli müstehaktır yorumları da komik oluyor. beğenmediğiniz prandelli ali sami yen' deki son fenerbahçe galibiyetini alan adamdır. ayrıca fatih terim' den sonra gelen teknik direktörler, fatih terim' e sunulan imkanların yarısıyla şampiyonluk yaşatmıştır. bu yüzden fatih terim biterse biteriz klişesini kafanızdan silin bence, psikolojinizi iyice bozar. fatih terim sonrası başarısız bir teknik direktörü kafasına yerleştirenler, çöp kadrolarla mucize şampiyonluklar çıkaran mircea lucescu, eric gerets, karl heinz feldkamp ın hangi kadrolarla neler yapıp, nasıl futbol oynattığını araştırsınlar bir zahmet.
App Store'dan indirin Google Play'den alın