resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 22881
    bu sezon kötü geçecekse de ki öyle görünüyor kendisinin arkasındayım önce onu söyleyelim. 40 yıllık fatih hocanın bu sene başarısızlıkla beraber ilk defa bahane arkasına sığındığını görüyorum bunun da şaşkınlığı içerisindeyim.

    1. makas açıldı lafı. avrupa kulupleri ile aramızda özellikle ekonomik ve finansal anlamda makasın açıldığı doğru bir söylem. bu adamlar 220 milyon euro'ya mbappe 180 milyon euro'ya neymar 80 milyon euro'ya maguire alabilirken senin uefa'dan gelen sattığın kadar al zorunluluğun var ve satmaya çalışsan ne çok satılacak adam var ne de 8-9 milyon euro üzerinde satabilecegin adam var (muslera hariç de lan). bu anlamda makasın açıldığı ne kadar doğru görünse de bu makas zaten uzun süredir vardı. 90'ların sonunda 2000'lerin başında real madrid yine uçuk rakamlara figo'yu zidane'ı, inter vieri'yi alabiliyordu mesela fakat bir arkadasın makasın açılması başlığında dediği gibi bu makası alıp kıran adam kurduğu kadro oynattığı oyunla fatih terim'di. yıllar önce kırdığı bir makastan günümüzde açıldı diye söz etmesi hoca ile ilgili en üzüldüğüm değişimlerin başında geliyor açıkcası fakat bunu hocayı itin bir tarafına sokmak için espri malzemesi yapıp ellerini ovuştura ovuştura sacma sapan şeyler yazanları ve ergen şakaları yapanları da seri offluyorum. he bunu güzel bir dille hocanın zamanın gerisinde kaldığı şeklinde, günümüz futbolunun değişimine ayak uyduramadığını düşünerek gerçekten eleştiri çerçevesinde yazanlara da saygı duyuyorum.

    2. konu ise ki benim makas açıldı olayından daha çok dikkatimi çekmişti bu ; çarşamba - cumartesi oynuyoruz muhabbeti. hoca bunu öyle bir söylüyor ki sanırsın dünyada haftada 2 maç yapan takım tek biziz. aynı adam 96-2000 yılları arası ''çarş-cmt oynuyolarmış yoruluyorlarmış, öyle bir şey yok, tüm dünya oynuyor'' diyordu. yani 20 sene önce ortaya koyduğu vizyon bugun koyduğundan çok öteydi. he tabii ki çarşamba avrupa'ya gidip perşembe gelip cmt erzurum deplasmanına gidersen yorulursun ona lafım yok ama bunun genellemesi olmamalı. milyon eurolar kazanan adamlar haftada 2 kez 180 dakika koşabilsinler bi zahmet işleri bu amk. hocanın bu söylemlerinin futbolcuyu da etkilediğini düşünüyorum açıkcası olumsuz motive olma anlamında. ya da hoca cıkıp ''bunlar g.t oğlanı oynamıyor amklarım'' diyemeyeceği için böyle bir bahane tercih ediyor onu bilemeyeceğim.

    yine söylüyorum hocanın yanında olan biri olarak hocanın eleştirilmesine asla karşı değilim. belirli saygı çerçevesinde isteyen istediği gibi eleştirir hocayı hele burda ama kurt kocayınca köpeğin maskarası olurmus misali hocaya sürekli ''makas açıldı heheheheh'' gibi laf sokanlara da darlanıyorum açıkcası. ya geçen bu sözlükte ''bu adamı savunan varsa paralı askerdir'' yazıldı ötesini de görmedim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın