resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 22891
    kendisi çalışkan bir teknik direktördür. bilime inanır. oyuncularından maksimum verim alabilmekte ustadır. karşılacağı rakibini çok çok iyi analiz eder. ayağı kötü oyuncuyu pozisyon bilgisi üst düzey, mücadele gücü çok yüksek olsa da sevmez. futbolla ilgili bütün yenilikçi trendleri takip eder.

    gerçi bu son söylediğimden son zamanlarda şüphelenmeye başladım. acaba koptu mu artık? türkiye ligi'nden sıkılıyor mu? şampiyonlar ligi'nde zaten yukarıya oynayabilecek oyuncuları alamayız dolayısıyla sadece lokal başarılar acaba kendisini kesmiyor da torunlarıyla mı vakit geçirmek istiyor? çünkü bizim antrenman yapmadığımız çok ortada. zira antrenman yapsak ve hoca birkaç hücum seti çizse, mutlaka bunlardan 1-2 tanesini görürdük ama yok göremiyorum. genç arkadaşlar bilmez, uefa'yı aldığımız 4 yıllık dönemde mesela bir korner taktiğimiz vardı. gheorghe hagi korneri atmadan evvel herkese eliyle içeri geçin işareti yapardı. halbuki bu işaret aslında ergün penbe ya da tugay kerimoğlu'na 18'e gidin işaretiydi. hagi'nin hareketini gören rakipler iyice içeriye gömülür, hagi de topu 18'de boşa çıkmış ergün ya da tugay'a keser, onlar da gelişine yapıştırırdı. he gol olurdu veya olmazdı ama en azından bir şey görürdük. bu sadece bir örnek. ama şimdilerde hiç yok. hatta 4'ncü döneminde geldiğinden beri hiç yok. geçiş hücumu yapmaya çalışıyoruz ve ileride oynayan oyuncularımızın doğaçlamasına muhtacız. bu anlayış belki türkiye'de ismimizden korkan rakiplere söküyor ama avrupa'da sökmüyor artık. o işler bitti geçti artık.

    işte tüm bunları topladığımda, galatasaray futbol takımı'nın içinde bulunduğu durum fatih terim'in geçmişiyle tam bir tezat oluşturuyor. ne yapar ne eder bilmiyorum ama ben bunu kendisine hiç yakıştıramıyorum. tez zamanda toparlanması dileğiyle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın