• 36800
    “aslında bu maç öncesinde konuşulacak bir konu değil. basınla beraber olduğumuz zaman daha detaylı anlatabiliriz. şu an kalecilerimiz hariç 13 kişiyiz. emin'i kadroya alacağız öbür taraftan. maalesef bu sene özellikle son bir 3-4 ay var ki, futbol kariyerimin her aşamasında zaman zaman sıkıntılar olmuştur ama bu 3-4 ay o açıdan ön saflarda yerini alır. maalesef birçok oyuncumuzu getiremedik. özellikle milli takımlar dönüşü bir hayli eksik kaldık. arkasından da beklemediğimiz sakatlıklar bizi bir hayli üzdü ve yordu. daha kısıtlı bir imkan içinde olmamıza bizi zorladılar. ama yarınki maçta galatasaray dünyanın en büyük organizasyonunda olacak. bana göre şampiyonlar ligi dünyanın en büyük organizasyonu kulüp bazında. dünyanın en büyük takımlarından biriyle oynayacak. galibiyet ve mağlubiyetten daha önemli bir şey var, galatasaray'ın ilkesinden vazgeçmemeliyiz. nedir bu ilke? mücadeleyi bırakmamak. bu ilkeden vazgeçmemeliyiz. sonuç ne olursa olsun bu ilke yarın galatasaray'da ortaya çıkmalı. sonra sonucu değerlendiririz. 7'den 70'e her türlü sporsever yarın sonuç olarak puanın ne olacağını söyler. ama dediğim gibi biz o mücadele ilkesini kaybetmemeliyiz. ben buna daha çok önem veriyorum.”

    “haftada üç maçtan buraya geliyoruz. rakiplerimiz de psg, real madrid, club brugge. türkiye'de de zor rakiplerle oynadık. çarşamba-cumartesi oldu, çarşamba-pazar oldu. maalesef bunun rotasyonunu tam kadro yapamadık, yapabilseydik belki oyuncular üzerindeki zihinsel, psikolojik ve fiziksel ağırlığı hafifletebilirdik. ama maalesef bazı oyunculara daha fazla yük bindi. beklemediğimiz bir şeydi. ama baktığımızda bu tablo devam edecek gibi. seneye ve öbür seneye de ffp kısıtlamaları süreceğine göre bu tablo devam edecek gibi. kadroya geç katılımlarla başlayan aksaklıklar... fazla milli oyuncu veriyoruz ama hepsi ayrı ayrı takımlarda olunca biraz aleyhimize işliyor. sonuç ne olursa olsun, son maçlarda eskiye oranla biraz daha toparlandığımız açık. son alanyaspor maçında biraz fazla pozisyon vermiş olabiliriz. bir dakikada üç pozisyon da verdiğimiz oldu. ama iyi baktığımızda ilk yarıda ikiyi de, üçü de bulabilirdik. hak etmediğimiz şekilde brugge maçında da 90+2'de gol yedik, son dakikalarda yediğimiz gollerle kaybettik veya puan kaybettik. ama her şeye rağmen, hiçbir kulvardan, ne ligden ne kupadan vazgeçtik. dediğim gibi ben o mücadeleyi gördüğüm sürece, biz her yerde varız. zaman zaman arkadan gelebiliriz, aksaklıklar olabilir. ama bu bizi hedefimizden alıkoymaz. bir yere varmak için gidiyoruz, çok şükür oraya da varıyoruz. ben yola çıktığımızı düşünüyorum, inşallah varacağız.”

    “fransız medyasından bir gazeteci demin "hücumda pek gözükmüyorsunuz, az gol atıyorsunuz" diye sordu. haklı olarak bunu söyledi, sonuçta istatistik bu. ama o kadar kolay ki bu soruyu sormak. hele de elinizde di maria, cavani, neymar, mbappe, choupo-moting, icardi varsa bu soruyu sorarsınız. düşünebiliyor musunuz bu oyunculardan üçü yedek. bizde uefa kısıtlamasından dolayı zaten zor bir araya getirdiğimiz, büyük fedakarlıklarla bir araya getirdiğimiz oyuncuların 7-8'i yok. hele bunun içinde falcao ve andone de olmayınca... zaten sıkıntımız vardı. dönüp kendi futbolculuk ve teknik adamlık kariyerime baktığımda, işlerin yolunda gitmediği inişli çıkışlı periyotlar olmuştur. veya üst üste sıkıntıların yaşandığı olmuştur. ama son 3-4 aydır çektiğimiz sıkıntılı süreç, herhalde kaydadeğer bir dönem olarak yerini alacaktır arşivlerde.

    yarın burada dünyanın en büyük futbol organizasyonunda dünyanın en büyük takımlarından biriyle oynayacağız. bu arada da iki kalecimiz hariç 13 kişiyle buradayız. u19'la bizle geldiğinden emin'i a takım'a alacağız. ve böyle ülkemizi temsil edeceğiz. oynayacağımız takımın büyüklüğü ve geliriyle dünyanın en büyük takımlarından biri olduğu gerçeğini unutmamak gerekir. bu tip durumlarda galatasaray'ın da benim de ilkem çok basittir: en önemli şey mücadeleyi bırakmadan oynamaktır. galatasaray'a yakışan budur. o yüzden biz de yarın böyle oynamayı tercih edeceğiz.

    “bu maçtan önce psg'nin bu maçın favorisi olduğunu söylemek bir kehanet değil. bilinen bir şey bu. veya dünyanın en önemli kadrolarından biri olduğu da kesin. ama hiçbir takım hiçbir maçı daha maç başlamadan kaybetmez. hele biz hiç kaybetmeyiz. çünkü biz mücadele edeceğiz, ne olacaksa olacak. burada kaybetmekten korkmayan bir galatasaray olacak. neyimiz varsa, ne kadarımız varsa oynamaya ve kazanmaya çalışacağız. rakip takımın gücünü, kalitesini kabul ediyoruz ama bunu tespit için söylüyoruz. hiç kimseden bir çekincemiz yok. mağlup olacaksak da mağlup oluruz. ucunda ölüm yok. mücadele eden bir galatasaray istiyorum ben. oyuncularıma da bunu söyleyeceğim. mücadeleyi bırakmadan oynayan bir galatasaray istiyorum. böylesine zaten galatasaray taraftarı da bir şey söylemez. tam tersi tersi kaybettiği maçta bile bu reaksiyonu gösteriyorsa çağırıp tebrik etmiştir. söylenecek şey bu".

    fatih terim basın toplantısında

    (bkz: 11 aralık 2019 paris saint germain galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın