• 48
    kobe bryant, yanlış anımsamıyorsam bir söyleşisinde, antreman sonraları kişisel olarak yüzlerce şut çalıştığını söylemişti. ki bahse konu kişi kobe: basketbol tarihinin en yetenekli oyuncularından biri, bazılarına göre en yeteneklisi.

    judd trump'ın da neredeyse her gün (maç yaptığı günler dahil) saatlerce antreman yaptığını biliyoruz. soru şu, trump'ın şu an dünya bir numarası olması, son dönemde oynadığı neredeyse tüm finalleri kazanması, odaklanmanın çok kritik bir öneme sahip olduğu bir sporda, mental anlamda hep diri kalması şaşırtıcı mı?

    peki bu topraklarda durum nasıl: özellikle futbol özelinde, kariyerleri boyunca yeteneklerinin üstüne çalışmayla çok az şey koyabilen oyuncular, (oyuncu yerine sporcu yazmaya elim gitmedi) mesela video analizlerinden sıkılan, hatta hocalarını sabote edenler vs. (bkz: cesare prandelli)

    tanım: yeteneği ve iş ahlakıyla bulunduğu yeri sonuna kadar hakeden, sporu bıraktığında kuvvetle muhtemel snooker tarihinin en büyük isimleri arasında yerini alacak sporcu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın