• 2195
    işler günbegün olumlu anlamda giderken sürekli sıcak tutulmasını saçma buluyorum.

    öyle değil mi? işler olumluya gitmiyor mu?

    her geçen gün, her geçen sezon süper lig'de daha fazla yerli -bakınız yerli diyorum- ve genç -bakınız genç diyorum 16-21 yaş arasından bahsediyorum- futbolcu oynuyor. bu sezon ise daha sezon bitmemesine rağmen -sanırım 24 futbolcuyla- en pik noktayı gördük bu sayıda.

    türk milli takımından hiç bahsetmeyeceğim. ama şunu yazmadan da geçemeyeceğim. şu ara milli takımın futbolcularının piyasası, afisi kıyak. görünen o ki gün geçtikçe de bu piyasa artış eğilimini sürdürecek. yani şunu demek istiyorum. bu milli takıma, santrfor yetiştiren takım, sol bek yetiştiren takım falan köşeyi döner. türk futbolunu geçtim, cebinizi de mi düşünmüyorsunuz insafsızlar?

    bırakın çocuklar rekabet etsin. hemen hepsi avrupa'da yabancı takım arkadaşlarıyla rekabet halindeler. hemen hepsi türkiye'de öyle veya böyle yabancı veya yerli takım arkadaşlarıyla rekabet halindeler.

    rekabet iyidir.

    türk futbolcuların oynayamama durumu da yok. genel kanının aksine. aksine yetiştirmenin kaymağını yemeye başladıkça, kulüpler bu işe daha fazla önem vermeye başlayacaklar. başladılar bile.

    işleyen veya işlemeye başlayan bir sisteme çomak sokmanın ne anlamı var? hele bir durun. bir görelim bakalım neler oluyor?

    asıl mesele, türk futbolculara yer açmak değil. bu futbolcuların antrenman yapacağı tesisler temin etmek. yetmez. tesislerin durumunu gözetlemek. stadyum yapmak yetmez. bu futbolcuların futbol oynayabileceği düzgün çimler lazım. yok öyle. önce şu zeminleri bir kontrol altına alın da, sonra bakarız söylediklerinize. önce şu akademi hocalarının, eğitmenlerinin şartlarını bir düzenleyin, sonra bakarız diğer meselelere. siz önce ehil olmayan yöneticilerin futbol kulüplerine başkan olmasının önüne geçin, reklam yapıp kulüpleri batırdıktan sonra kaçmalarının önüne geçin. tüm suçu da bir zahmet sisteme atmayın. komik oluyorsunuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın