• 129
    dördüncü fatih terim döneminin 2019 yılını, 2014 - 2015 futbol sezonunda hamza hamzaoğlu yönetiminde benzer şekilde üç kupalı bitirdiğimiz döneme benzetiyorum.
    neden diye soracak olursanız. o senede pek çok futbolcunun kullanım süresi dolmuş ve yollarımızı ayırmamız gerekiyordu. hamza hoca ne yaptı? "aman oyuncular küsmesin ben bunlarla idare ederim." diye düşündü. sonunda ne oldu takım patladı.

    2019 yılında fatih hocanın başında kazandığımız 3 kupada hocanın benzer bir yanılgıya düşmesine sebep verdiğini düşünüyorum.

    mariano ve nagatomo gibi yaşı artmış, fiziksel durumu sorunlu olan futbolcular ile bir sezonu daha çıkarabileceğini düşündü. bunun yanında takımın tempo anlamında en önemli isimlerinden martin linnes kadro dışı bırakıldı. henry onyekuru' da başka bir takıma transfer oldu. hocanın transfer ettiği nzonzi, seri, babel gibi futbolcular da temposuz olunca ortaya oldukça durağan bir takım ortaya çıkmış oldu.

    hocanın dördüncü döneminin ilk iki yılı kendi kadrosunu kurmakla geçirdi. şu an ise oldukça sorunlu bir takım yapısı mevcut. buradan bazı şeyleri döndürebilirler mi? açıkçası zor.

    sahada daha önce görmediğimiz bir şekilde hocasına inanmayan, güvenmeyen bir takım var. bu durum fatih terim takımlarında kolay kolay olmaz. tetikleyen şey belki kiralık futbolcu çokluğu belki de forma adaletine güvenilmemesi ya da daha temel sorunlar olabilir.

    hocanın kariyerinde kaos eksik olmaz. bundan beslenen bir yapısı var. yalnız bu sefer de durumu lehine çevirip takımına ipi göğüsletebilecek mi? yoksa istifa ile mi son bulacak merakla bekliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın