resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 21640
    http://plasedergi.com/...-terimin-son-donemi/

    fatih terim hakkında plase dergi'de yazılan bu yazıyı eleştirdim, monacoprensi yazmış, bilmiyordum.

    yazıda hocanın oynattığı oyuna ilişkin yazdığı pek çok şeye katılıyorum, güzel de bir yazı yazmış eline sağlık. benim itirazım böyle bir dönemde, böyle bir yazı yazılırken hocanın karakterine değinilmesine gerek olmadığınaydı. hala da böyle düşünüyorum ancak bir şeyi kabul etmem gerek; yazıda maksadını aşan, hakaret boyutuna varan tek bir ifade yok. haliyle fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilmeli yazısı ve tekrar söylüyorum; aslında güzel de bir yazı sadece keşke o giriş kısmındaki karakter analizi olmasaydı.

    yazarın daha önce pek çok entrysini okudum, beğendim. sözlüğün de kıymetli yazarlarından birisi bildiğim kadarıyla. bu yazı vesilesiyle bir diyalog kurmuş olduk kendisiyle. dolayısıyla bir de buradan söylemek istiyorum ki hepimiz galatasaraylıyız, aynı gemideyiz. senin ne kadar iyi bir galatasaraylı olduğundan şüphem yok, eski yazdıkların da ortada zaten. plase dergi elbette ki tarafsız bir oluşum olmak zorunda ve sen orada galatasaraylı kimliğinden sıyrılmak zorundasın yazarken. ama o yazının girizgahında bazılarımızı rahatsız eden ifadeler de senin galatasaraylılığın sebebiyle sahada olan bitene duyduğun kızgınlığın bir yansıması aslında.

    evet biliyoruz, hoca kibirli. olması da normal bir yerde. adam, galatasaray müzesinin 4'te biri zaten, yaşayan en büyük galatasaray efsanesi. dolayısıyla tespit doğru, sadece gerek yoktu bence bu tespite.

    dilerim sezon sonu burada hep birlikte şampiyonluğu kutlarken bu yazının eleştiri konusu olan hocanın egosu, o şampiyonluğun önemli etkenlerinden birine dönüşmüş olur. fatih terim'in kazandığı her başarıda o egosunun da payı vardır çünkü. allah kerim, fatih terim
App Store'dan indirin Google Play'den alın