• 22820
    en büyük problemi temposuzluğu ve hantallığı olan takım. özellikle bekleri ve ileri üçlüsü bu bölgelerdeki oyuncuların yaşlarından dolayı çok hantal. hücuma çabuk çıkmakta oldukça zorlanıyoruz. sezon başından beri malatya maçının* önde olduğumuz bölümleri hariç sürekli yerleşik savunmalara karşı hücum ettik.

    mariano ve nagatomo çıkamıyor, çıktıklarında dönemiyor. özellikle nagatomo ciğer sönmesinden beri sadece idare ediyor. ligin ikinci yarısında elden çıkaramamış olursak linnes'in yerine tribünde oturan ismin kendisi olacağını düşünüyorum. nagatomo ve mariano rakip ceza sahasına yaklaşamadıkları için genelde orta yapacak pozisyonu bulamayıp 50 metreden top şişiriyorlar. nadiren orta yapmak için iyi pozisyon bulduklarında son nefesleriyle orta yaptıkları için topu ayarsız şekilde ceza sahasına yolluyorlar.

    babel-falcao-feghouli üçlüsü yaşlı ve hareketsiz. feghouli önceki sezonlarda daha hareketliydi. ama o zamanlarda bile oyun içinde düşüşleri oluyordu. bu sezon sakatlığı ve afrika kupası'nın da etkisiyle eski seviyesinde bile değil. 3 oyuncunun en büyük ortak özelliği bitiricilikleri. özellikle babel* ve falcao fırsat bulursa affetmez diyebileceğimiz adamlar. üçü de golcülük özelliği yüksek oyuncular. ama feghouli'nin mevcut durumu da düşünülünce bu hücum hattında golcülere servis yapacak oyuncu eksikliği ortaya çıkıyor. üç oyuncu da topu ayağına bekleyen, pas trafiğine yeterince girmeyen, topla adam eksiltmeyen oyuncular. hücuma çabuk çıkmakta zorlandığımız gerçeği de eklenince bu 3 oyuncu maçları rakip savunmacıların kucağında geçiriyorlar. bu kadar yaşlı ve ağır bir forvet hattı her rakip savunmacının rüyası.

    şener, emre mor, emre taşdemir, andone, jimmy gibi oyuncularımızdan yararlanmamız gerektiğini düşünüyorum. bu oyuncuların hepsini aynı anda sahaya sürmek abartılı olur. ama en azından 2-3 tanesi ilk 11'e monte edilebilir. bu oyuncuların hiçbirinin son maçlarda ilk 11 çıkan oyunculardan daha iyi olduklarını düşünmüyorum. ama oyun tarzları itibariyle eksik olduğumuz konularda bize fayda sağlayacaklardır. bu oyuncuların ilk 11'de olmasa bile sonradan girerek takımın ihtiyaç duyduğu dinamizmi ve hareketliliği sağlayacağını düşünüyorum. özellikle emre mor ilk 11 için yetersiz olsa bile nasıl hamle oyuncusu olarak düşünülmez anlamıyorum. geride olduğumuz maçlarda hareketliliği ve adam eksiltme özelliğiyle katkı sağlar, önde olduğumuz maçlarda rakibin bıraktığı geniş alanları daha kolay kullanmamızı sağlar. andone gördüğüm kadarıyla istenilen kalitede olmasa da sadece fizik seviyesi ve hareketliliğiyle bile oynadığı tek maçta malatyaspor'a karşı çok sayıda pozisyona girmemizi sağladı ve maçın ardından en çok konuşulan isim oldu.

    ben şimdilik sadece orta sahamızın tam olarak istenilen seviyede olduğunu düşünüyorum. nzonzi takıma katıldığından beri beklenen her şeyi yapıyor. seri ilk maçlarda istenileni veremese de orta sahamız oturdukça beklentileri karşılamaya başladı. sadece belhanda'nın maskeyle oynadığı maçlarda bariz kötü futbolundan söz edebiliriz. bunun dışında lemina'nın da aldığı sürelerde çok iyi iş çıkarmasına karşın 90 dakikayı çıkaramadığını unutmamak gerekir. bununla birlikte ömer'in verimliliğini, emre akbaba'nın muhtemel dönüşünü eklemek lazım. orta sahanın merkezi hem nitelik hem nicelik anlamında elimizin en güçlü olduğu bölge. bu yüzden orta saha oyuncularımızdan mümkün olduğunca fazla faydalanmamız gerektiğini düşünüyorum.

    fatih terim kalabalık orta sahayı sever. kağıt üstünde kanat oyuncuları kullansa da sahada o oyuncuların göbekte sahayı rakibe dar ettiğini görürüz. ilk dönemindeki suat-emre-okan ve üçüncü dönemindeki melo-selçuk-emre çolak-engin orta sahaları ilk aklıma gelen örnekler. nzonzi, seri, lemina, andone'nin bu tarz bir oyun anlayışına enerjileri ve pozisyon bilgileriyle adapte olabileceğini düşünüyorum. terim, beklerini orta saha oyuncusu gibi ilerde kullanarak kanat hücumlarını onlar üzerinden organize eder. hakan ünsal, ergün, capone, fatih, eboue, riera, prates gibi hücum etkinliği yüksek bekleri sever. nagatomo ve mariano'nun artık bu oyun anlayışına uyum sağlayamadığı ortada.

    bütün bu artıları ve eksileri düşününce elimizdeki en ideal kadro bana göre aşağıdaki gibi.
    https://galatasaray11.com/eleven/57476
App Store'dan indirin Google Play'den alın