resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 7460
    "orta doğu" tabiri kesin çizgilerle belirlenmiş bir bölgeyi tanımlamadığı için faslı birisine orta doğulu demenin tamamen yanlış olacağını düşünenleri de ortaya çıkarmış futbolcudur.

    halbuki hudutları belli bir ülkeden bahsetmiyoruz; "orta doğu", coğrafiden ziyade siyasi bir tabirdir. dünyanın her yerini yönetmeye kalkışan ve bunu başaran son klasik imparatorluk birleşik krallık olduğundan mütevellit dünyanın merkezi (ortası) britanya olarak kabul edilmiş ve buna bağlı olarak uzak olmayan doğu manasında orta doğu kavramı icat edilmiştir ve bu kavram hala kullanımdadır.

    modern dünya imparatorluğu olan amerika birleşik devletleri çağında ise zihinlere atılan tohumlar (bkz: younes belhanda/#2762320) tıpkı bu entrydeki yaklaşımda görüldüğü üzere orta doğu kavramını sosyolojik açıdan değerlendirmeyi kanıksamış nesillerde yeşermişe benziyor. oysa (bkz: ne dediler/#2762311) işbu entrydeki beyan eğer doğruysa sadece belhanda'yı bağlar. günümüzde orta doğu diye tabir edilen bölgedeki halklar söz konusu olduğunda bu halklara mensup bireylerin akla gelen/getirilmeye çalışılan imajı ise genel olarak "müslüman-cahil-geri kalmaya mahkum-radikalleşmeye meyilli vs." şeklinde zihinlerimize terörizmi öncülleyen bir biçimde kodlanmaya devam ededursun; bu yaklaşımı baz alırsak fas da orta doğudur (ki dünyanın merkezi amerika birleşik devletleri olarak kabul edilirse coğrafi açıdan da gayet doğru bir önermedir), belhanda da orta doğuludur.

    tüm bunlardan bağımsız olarak ise galatasaray forması giyen bir sporcunun nereli olduğu da hangi tanımlara dahil edilebileceği de özel hayatı da (dünyada insanlık onuruna aykırı olarak kabul edilmiş terörizm vb. gibi oluşumlara destek vermedikçe) hiç mühim değildir. yeter ki giydiği formanın beraberinde gelen sorumluluğu taşıyabilsin, önemli olan budur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın