resim
Radamel Falcao García Zárate
Takım:Millonarios
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Kolombiya
  • 2981
    1 yıl sonra gerçek bir santrafor izleyeceğiz. bütün başarılarına rağmen yönetime en haklı eleştiri bence bir geçen yıldan beri yılan hikayesine dönen forvet mevkii transferimiz. fiyasko... kötü oyun ve kenar yönetimine, yanlı hakem kararına rağmen bence belki de ileride çok arayacağımız, sezunun hemen başında kaybedilen 4 puanın da en büyük sorumlusu kesinlikle forvet mevkimizin yetersizliği..

    defans, ortasahamızın yetersiz olduğu sezonlar oynadık. saç baş yolduğumuz nice maçlar izledik. defans ikilimiz o kadar kötüydü ki bazı maçlarda rakibin her yan topu tehdit oluşturuyordu. b a m ortasahasını izledik. kanatlarda aydın, yasin gibi isimleri izledik. ancak kaleci ve santrafor defekti kadar hiçbiri takım başarısına etki etmedi. kaleci sorunu yaşadığımız mondragon muslera arası karanlık dönem hepimizin malumu. ne kadar iyi oynarsanız oynayın orkun-aykut ikilisi tarinizde ilk defa sizi bir şampiyonlar ligi önelemesinden yaptıkları hata ile eletebilir ya da lensleri takmadan derbi maçına çıkan kaleciniz çok iyi oynadığınız fenerbahçe derbisinde selçuk şahin'in 40 metreden attığı şutu içeri alıp diğer mevkilerin emeğini hiç edebilir. çok şükür senelerdir muslera ile kalemiz emin ellerde...

    yine geçen yıla kadar takımımız forvet mevkiinde hep lig seviyesinin üzerinde isimler ile oynamıştı.takımın en iyi rotasyonları hep forvet mevkiinde olmuştu. jardel varken serkan aykut'u aldık. nonda zamanında hakan şükür ve ümit karan kadromuzdaydı. sonraki sezon nonda varken yanına baros u aldık. sonraki sezon fayda sağlamayamasak ve sonucu fiyasko olsa da jo gibi bir ismi kadroda nonda baros ikilisi varken transfer ettik. dipi gördüğümüz sezon stancu gibi yetersiz görünse de forvette oynayan birisini baros kadroda iken takıma kazandırdık. elmander, burak yılmaz, umut bulut, drogba, gomis... yani her sezon en yeterli rotasyonun olduğu yer forvet mevkimiz olurdu.forvet mevkii de tıpkı kaleci gibi yeterli kalitede olmaz ise ne kadar iyi takım kurararsanız kurun yetersiz olması halinde bütün emekleri heba edecek bir mevki. geçen yıl porto deplasmanında oynanan oyun ve onca atağın ceza sahası içinde sonuçsuz kalması, ligde yine bir çok maçta kurduğumuz olağanüstü baskıya rağmen bir türlü oyunun skora yansımaması ve zaman ilerledikçe artan oyun stresine bağlı gelen istenmeyen sonuçlar... geçen yıl takım, teknik ekip ve taraftar olarak olağanüstü mücadele verip belki en anlamlı şampiyonluktan birini kazandık ancak unutulmasın ki ligin en düşük puanla kazanılmış şampiyonluklarından birini kazandık ve belki de düzgün bir forvetimiz olsa çok erken kopacak bir ligde tüm bu stresi yaşamayacaktık.

    barcelona'nın da bir zamanlar twitter resmi türkiye hesabında paylaştığı biraz klasik ancak türk futbolunu yorumlayanların eskilerden beri kullandığı çok doğru bir sözü durumu özetliyor: "bu oyunda atanın ve tutanın iyi olacak"

    falcao o yüzden elzem bir transfer. hatta vedat muriqi de kadro derinliğimiz için elzemdi ama olmadı. imparator iki sezondur forvet de forvet demesinin nedeni de bu. umarım bir alternatif isim daha alırız. yoksa olası sakatlıkta en başa döneriz. bu takımın forvet mevkinde elmander, drogba, umut bulut, burak yılmaz, necati ateş in aynı sezonda forma mücadelesi verdiği bir rekabet yaşandı. falcao kimle rekabet edecek merak ediyorum...
App Store'dan indirin Google Play'den alın