• 76
    (bkz: 17 ağustos 2019 kayserispor alanyaspor maçı) nda maça önce 3-5-1-1 gibi değişik bir düzende başlayıp, beşiktaş'tan kiralık olarak transfer ettikleri alpay çelebi'nin sakatlanmasıyla tekrar 4 lü savunma düzenine 4-2-3-1 e döndüler. (bkz: 24 ağustos 2019 ankaragücü kayserispor maçı) nda da yine 4-2-3-1 şeklinde dizildiklerini gördük.

    kalede ilk maç bizden kiraladıkları ismail çipe oynarken. 2. maçta kalede silviu lung oynadı ki bizim maçta da kalede o olacaktır.

    savunmalarının sağında atilla turan solunda ise türkiye kupası finalinde hatalı hareketini bile bile yaptığı çirkeflik ve gördüğü kırmızı kartla hatırladığımız miguel lopes oynuyor. savunmanın ortasında club brugge'den transfer ettikleri ve geçen sezon bu takımla 30 u ilk 11 olmak üzere 32 maça çıkmış benoit poulain ve bir çoğumuzun valencia forması giyerken hatırlayacağı aymen abdennour oynuyor. bu bölgede miguel lopes daha çok ileri çıkan hücuma katılan oyun anlayışına sahip. bu savunmamız yönünden dikkat edilmesi gereken bir hususken bir yandan da ryan babel'in tam da istediği gibi, yüzü dönük top aldığı ve rakip stoperle çaprazda teke tek kaldığı pozisyonlar izlememize neden olabilir.

    orta sahalarında heerenveen'den transfer ettikleri ben rienstra, ankaragücünden hatırladığımız dja djedje ve ligimizin iyi orta saha oyuncularından bernard mensah var. bu orta saha yapısı her ne kadar alışma evresinde olsa da mücadeleci ve geçiş oyununa uygun bir orta saha. ilk maçlarında alpay çelebi çıktıktan sonra denizlispor’dan transfer ettikleri ziya alkurt’u sol öne almışlardı. ancak bizim maçta normal pozisonu sol açık olsa da sağda paul georges ntep’i görebiliriz. 2018-2019 yılında hiç futbol oynanmamış görünse de auxerre, rennes, wolfsburg gibi takımların transfer ettiği klasik afrikalı ve fransız altyapılı siyahi kanat oyuncusu ntep. solda 2018-2019 sezonunu paok’ta başlayıp fc astana’da tamamlayan ve kayserisporda 10 numaralı formayı giyen brezilyalı pedro henrique var. ileri hatta ilk maçta ilk 2 maçta da umut bulut oynamıştı ancak bugün orada emmanuel adebayor’u da görebiliriz.
    hücuma çok fazla katılan bir bek olan miguel lopes’in bölgesinden babel’le ve statik bir bek olan atilla turan’ın bölgesinden feghouli ile etkili olabiliriz. tabi kapalı savunmalara hücum ederken, temposuz ve statik hücum hattı ve orta saha problemimiz var. rakip defansın hızlı yakalanabileceği hücum aksiyonlarında da hızlı ve dripling özelliği olan oyuncumuz yok. bu yüzden 1-2 oyuncumuzun ekstra işler yapmasından başka bir oyun planımızın olmadığı gibi bir görüntü çıkıyor hücumda.
    diagne tecrübeli kayseri stoperlerinin kucağında bir maç geçirirse ve kanatları bu sene bize karşı herkesin ezberlediği anlaşılan şekilde kaparlarsa yine duran top ve şapkadan tavşan çıkartırsak kazanabileceğimiz bir maç görüntüsü veriyor şimdiden.
    bu maçta fatih terim donk’un daha stoperlerin arasına girdiği, mariano ve kişisel tercihim ömer bayram’ın daha rahat ileri çıkabileceği bir düzenle oynaması gerektiğini düşünüyorum. orta ikilide belhanda nzonzi ve akın yönüne göre santraforu ikileyen babel ve feghouli ile ceza sahasında kalabalıklaşabilir, diagne'nin stoperlerin arasında yalnız kalmamasını ve kapalı savunmada adam paylaşımında hata yapmalarını sağlayabiliriz. tabii yine mariano’nun tempo sorunu da bu düzende bize ne kadar handikap olur o da bir soru işareti.
    istediğimden biraz uzun oldu ama kısmen bu akşamki maç özelinde tartışmaya çalıştım. okuyan herkese teşekkürler.

    (bkz: konsantrasyon)
    (bkz: sezonun en önemli maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın