resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 20588
    fatih terim hocamızın dördüncü döneminin kısa notlarını açıklamak isterim.

    20 ay
    dördüncü dönemine başlayalı 2 sene olmadı, üç yıl da olmadı. sadece 20 ay geçti.

    geldiğinde kadromuz
    gelmeden hemen önce 2 aralık 2017 beşiktaş galatasaray maçı oynadık. 3-0 yenildik ancak maçın hakkı bana göre 10 size göre 20-0 olabilirdi. maç kadromuza bakalım; muslera-maicon-serdar-denayer-mariano-ndiaye-fernando-garry-feghouli-belhanda-gomis.

    `ilk yıl nasıl şampiyon olduk?`
    2017 aralık ayında geldiğinde kadro dışı kalmış donk ve bir japon sol bek ve gönderilen ndiaye ile kadrosunu güçlendirdi ! takımı şampiyon yaptı. bana göre büyük bir mucize başardı. zira rakibi karşılayamayan hücum ve orta saha oyuncularına sahiptik.

    forvetsiz döneme girmemiz
    hoca şampiyon olduğu yaz ndiaye'yi kiraladı, forvetsiz bir şekilde 2018-2019 sezonuna giriş yaptı. devre arasına kadar yığınla ceza aldı, hakem kararları ile doğrandı.

    birinci yıl sonu = devre arası
    devre arasında sıfırdan yarattığı genç stoper'i almanlara, rodrigez'si ortadoğu'ya çok iyi fiyata satıp iki genç stoper ve birbuçuk golcü aldı. birinci yılının sonunda devre arasından sonra başakşehir ile dünya kadar puan farkı oldu hoca pes etmedi derken ikinci kez (gene bana göre) mucize bir şampiyonluk elde ettik.

    ikinci şampiyonluk sonrası dönem
    iki şampiyonluğu fatih terim hariç herkes üstlendi. dursun özbek bu kadroyu ben kurdum diye hava attı, (kurduğu kadro yukarıda beşiktaş'tan 20 gol yememesi mucize olan kadro), bazı taraftarlarımız bizim sayemizde şampiyon olundu demekte, kulüp üyeleri hasbelkader takım şampiyon oldu demekte, yönetim iki şampiyonluk kazandık demekte. puan kayıplarını hocaya yazılır diye söz öbeği bulanlar iki mucize/garip şampiyonluğu hocaya bir türlü samimi bir şekilde yazamadılar.

    hoca takımın kadrosunun değişeceği sinyalini 2019 ilk aylarında verdi sezonun ilk maçına seri, babel, jimmy gibi üç yeni adamla çıktık, emre sonradan oyuna girdi. ikinci maça emre, yeni geniş omuz 6 numara ve seri ile çıktık. ancak ilk iki maçta da 10 kişi kalıp 5 puan kaybettik. ikinci maçta son dakikada garip bir gol yedik. yeni gelen geniş omuz 6 numara rakibi karşılar mı bilmiyoruz ancak babel, emre, jimmy ve eski kadronun rakibi karşılamadıkları çok açık.

    rakibi karşılamayan takım
    rakibi karşılamayan hücum ve orta saha oyuncularımızın yapısında bir değişiklik yapılamadı. şampiyonluk yanıltmasın hoca hatalı kadroyu değiştirmeye mi çalışacak, ffp kurallarına mı uyacak, takımın maaşının ödenmesi için sıfırdan oyuncular mı yaratacak? donk, rodrigez, ozan'ı yazmayıp ayrıca ciguli ve belhanda gibi halı saha topçularından çıkan şampiyonluk hikayesini görmezden gelip iyi oyun oynamadığımız üzerinden coşmak biraz tuhaf kaçmakta. ocak ayını göremez türevinden yorumların ise aşırı ağır kaçtığını düşünmekteyim.

    `3. yıl ne olur?`
    türkiye ligi eskisi gibi değil. yeni yabancı kuralı ile anadolu takımları da kendi sahalarında çok güzel maçlar çıkarmakta. deplasman sorunumuz bu yıl da aynen devam edebilir. zira bizim takımda rakibi karşılayan okan, suat, engin baytar, melo gibi bir tane adam yok. (yeni gelen geniş omuz 6 numara umarım iyi çıkar) kendisinden iyi oyun beklemek taraftarın hakkı. ancak sabır gerekir. 20 ayı unutup yeni bir kadro sabrı gerekir. 4 yıl peş peşe şampiyonluk güzel oyunlarla geçmedi. kaptan bülent 3 yıl gelen geçeni içeri almaktaydı. orta saha (okan, suat ve emre) dört yıl boyunca harika oynamadılar. okan 3. yılda iyi oynamaya başladı. 4 yıllık süreçte hakan'ın gol oruçları oldu. hagi'nin ıslıklandığı maçlar oldu. güzel oyun için sabredelim. hocamıza sahip çıkalım. hoca yavaş ve rakibi karşılamayan hücum ve orta saha oyuncuları konusunu kısa değil ama orta vadede çözecektir.

    mezarcılar
    eleştiren yazarlar kesinlikle üstüne alınmasın eleştirmeyip fatih terim'i gömen taraftarlarımıza sesleniyorum. hayat güllük gülistanlık değil. kadirbilmez, yeni nesil, şımarık taraftar kardeşlerim. başarının yolu acılardan ve sabretmekten geçmekte. yeri gelir puanlar kaybederiz ama sen ağlama dersin üstüne için için sevinir terim düşmanlığını perdelemek için; - parator, -çalıştırmamış (kimsin lan sen!), - teknik taknik bilmez (harbi geri zekalısın), transferi de yaptırmamış (net ve katıksız geri zekalısın) dersin. ligin en iyi kadrosu bizdeymiş. melo'dan vazgeçtim rakibi karşılayan bir tane engin baytar'ımız yok ama ligin en iyi kadrosu bizde !! 9,5 sezonda sekiz yapıp sizi fenerli olacakken galatasaraylı yapan adama akıl verin ama gömmeyin (sene 1976 ilkokul sınıfındaki çocukların %75 i fenerli idi). rahmetli metin oktay niçin erken vefat etti lütfen bir araştırın. fatih hocamıza sahip çıkalım. adamın şirazesi kaymış, hastalıkları var, ailesin de ölümü var, ahımız var dönemi var, büyük maaş alan halı saha topçusu oyuncuları var, ffp var ve var oğlu var. sadece 24 ay önce günde 5 vakit hocaya sallayan bir taraftar grubunun önüne çıkmak kolay mı? hocanın acilen psikolojik destek alması lazım. ocak ayına değil mezara kadar hocamızlayız. italyan taraftarlar kadar olamıyorsunuz. sabırla ve destekle, acı çekerek hocamıza sahip çıkmalıyız.

    edit: rodrigez devre arasında gittiği konusu düzeltildi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın