• 889
    var uygulaması ile ilgili 22.08.2019 tarihinde bir yazı kaleme almış köşe yazarı.

    bakın türkiye’ de yorumcu olarak görev yapıp, edebiyat hakimiyeti ve dünya görüşü fena olmayan birkaç adam var. aklıma bir solukta mehmet demirkol, ali ece ve uğur meleke geliyor. kimin hangi takımlı olduğuna bakmaksızın yorumlarını dinliyordum. özellikle uğur meleke’ yi çok dikkatli takip ediyordum. kendi sitesi üzerinden tüm basın yayın organlarında yaptığı yorumları kaçırmıyordum. lakin zaman içerisinde gördüm ki sinsice bir fatih terim düşmanlığı yapıyor. elinde taşıyamadığı fenerbahçe bayrağını içerisinden söküp atamıyor. tarafsız yorum yapamamak şöyle dursun, bizzat algı yaratmak için kocaman kocaman “çok güzel” görünen yazılar yazılıyor.

    hiçbir zaman “bizim o pozisyon da penaltıydı, fener’ in bu pozisyonunda hakem eyyam yaptı” vs. ağlaklıkta bakamam insanlara ve futbola. bu yorumcuları da takımına göre değil objektifliklerine, bilgilerine ve hitabet gücüne göre dinlerim. öyle ki bir galatasaraylı olarak beşiktaş ve liverpool fanatiği ali ece hakkında plase dergi için yazdığım bir yazı var ki yazarlara objektif bakabildiğime kanıt olabilir bence;

    http://plasedergi.com/portre/ali-ece/

    ancak sayın uğur meleke’ nin 22.08.2019 tarihli yazısından da büyük bir bal kabağı gibi görüyorum ki içerisindeki huzursuzluğu sinsice ortaya koymaya başlamış. diagne’ nin denizli maçındaki penaltı pozisyonunu örnek vererek %100 olmayan bir penaltı olduğunu iddaa ederken, fenerbahçe maçında verilen 3. penaltının netliği konusunda herhangi bir yorum katmamış. ya da fenerbahçe maçının ilk penaltısına var’ ın müdahale etmemesine hiç ama hiç değinmemiş. o maçla ilgili herşey normal gibi davranmış. e fenerbahçe maçındaki el pozisyonu %100 müydü? e ilk pozisyonu da oraya yazman gerekmez mi kardeş? gerekir. lakin yazmaz.

    şimdi bana ingiltere liginden verdiği örnek pozisyonla kıyaslayabilmek ve derdinin başka bir konu olduğu için diagne’ nin pozisyonunu örnek vermiş diyenler olacaktır. istediğin örneği çıkartır koyarsın kimse sana karışamaz tabi. ancak ben renktaşlarımı bu saygın yazar konusunda uyarıyorum. galatasaray (özellikle fatih terim) konusunda bilerek ya da bilmeyerek olumsuz bir algı yarattığını düşünüyorum. bu durumun tek bir yazısına bakarak anlaşılmadığını anlatıyorum. açın sitesini bakın, zaman buldukça yazılarını okuyun, yorumlarını dinleyin. işte o zaman çok net anlaşılıyor.

    tek amacım renktaşlarımı uyarmak. sonrasında insan üzülüyor. yıllarca objektif bir spor yazarı sanıyorsun ancak bir bakmışsın kişisel nefretini içinde tutamıyor...

    dipnot editi: şikayet ve tespit ettiği “bizde var %51’ e göre çalışıyor” konusuna ve yazının ana fikrine %100 katılıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın