• 13021
    son dönemdeki çalkantılı gidişatta yazarların etkisi olsa da moderasyon ekibinin de eylem ve açıklamaları ile bu gidişata tüy diktiği sözlük.

    notgivingup konusunda ki görüşlerimi kendi başlığında belirttim, bana göre haksız bir uygulama ile ucurulmus yazardır, ki yazarların çoğunluğu da bu görüşte sanırım.

    https://anketinho.com/1149

    benim esas değinmek istediğim, bir çok yazar tarafından da dile getirilen "tehdit" dili ve verilen cezalardaki eşitlikten uzak uygulama.

    2 ayrı entry'de bahsedilen "hakarete varan yazı, küçümseme" ile ilgili kendilerine ilettiğim 2 ayrı yazar ceza almamış, pilot olmamış ise "çok ceza almış, bu yüzden pilot edildi" açıklamasının içini nasıl doldurmayı düşünüyorlar merak ediyorum. bana, sana gayet rahat verilen ceza bazı yazarlara verilmiyorsa kendilerine güvenmemizi nasıl bekliyorlar?

    son 2 açıklamanın içerik ve üslubuna baktığınızda da "yapılan manipulasyonlar ne kadar doğru karar verdigimizin göstergesi" , "uçuracağız, bekleyen çaylaklar var" gibi algı operasyonu ve tehditle yazarlara ayar verilmeye çalışıldığını görüyoruz.

    bu üslup ve tehditkar dil bana çok tanıdık geliyor.

    "ali koç lobisi", "dış mihraklar" eksik kalmış, gerçi onu da farklı bir arkadaşımız belirtmişti.

    ben de bu mesnetsiz iddialara verilmeyen cezalardan yola çıkarak "sözlük içi tahrik timi var ve bu kişiler istenmeyen yazarlara hakaret, küçümseme dahil her entry'yi girmesine müsaade edilip karşıt görüşteki yazarlar baskılanmaya, sözlüğe yön verilmeye çalışılıyor, moderasyon tarafından da bu yazılan kasıtlı görmezden geliniyor, ceza verilmiyor" desem hayal gücüm bu arkadaşlarla yarışabilir mi?

    sözlüğün eksi'ye benzediğini düşünüyorsanız, keşke bu üslupla baskılamak yerine tatminkar açıklama ve eylemler ile ortak paydada buluşmayı deneseydiniz. iğneyi de çuvaldızı da yazarlara batırmak hafif tabirle faşizmdir.

    umarım son günlerde ki üslup ve eylemler sözlük yonetiminin ortak fikri değil, kişiseldir.

    üslup hatalarından dönülüp yapıcı bir dille genel bir açıklama yapılıp hem verilen cezalardaki adalet hem de yazarlardaki güven duygusunun geri getirilmesi, ortak paydamız olan "galatasaray" ve "sözlük" için daha hayırlı olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın