• 436
    --- alıntı ---

    dün sayın ışın çelebi'nin özel bir radyo programında açıkladığı yeni proje ile ilgili olarak yapmış olduğum araştırmalar neticesinde birkaç bulguya rastladım fakat tam netleşen bir durum sözkonusu maalesef bulunmamakta. herşey araştırma safhasında ve yapılabilirliği konusunda işin uzmanları ile inceleme ve istişare toplantıları yapılmaktadır.

    konunun altında şu gerçek yatmaktadır. 2 hafta öncesinde gerçekleştirilen uefa stad denetleme komitesinin ziyareti esnasında proje üzerinde göze çarpan bir konu vardı. bu da 2. tribün katında yer alan ayaklık adı verdiğimiz bölümlerin standartlarda belirtilenden daha geniş tutulmasıydı. 2. kat tribünleri daha dik bir açıyla yükseldiğinden ötürü ayaklık bölümlerinin daha dar ve izleyicinin daha önde olması gerekiyordu. bu sebeple ayaklık bölümlerinde bir yaklaşık olarak 2,5 cm'lik bir daralma durumu sözkonusu olabilirdi. bu da tabiki en üst bölümde yaklaşık olarak 3 sıra daha ilave edilebilecek kadar boş bir alana tekabül etmekteydi. projenin hazırlanış safhasında uluslararası standartlarda konfor maddesi gözönüne alınmış olduğundan ötürü rahat kullanım amacı ile standartlardan biraz daha geniş tutulması gözönüne alınmıştı. şimdi ise bu özellikten vazgeçileren uluslararası standartlar tekrar gözönüne alınması durumu sözkonusu olmuştur. bu şartların oluşması durumunda stadımızın toplam kapasitesi yaklaşık olarak 56.000 kişiye ulaşması öngörülmektedir.

    fakat bu durum hala geçerli değildir... önümüzdeki 2 hafta içerisinde uefa karar komitesi tarafından hem euro 2016 yönetim komitesi ile toplantı yapmak hemde türk telekom arena stadı'nda son denetlemyi yapmak amacıyla istanbul'a ziyaret kararı alınmıştır. yani o ziyaret dönemine kadar biz projemizin yeni halini hazırlayacağız hemde euro 2016 yönetim komitesi olarakta diğer şehirlerde yapılması planlanan stadlarla ilgilide sunum hazırlayacağız.

    karar yine uefa karar komitesi'nin onayından geçirilerek oluşacaktır.

    --- alıntı ---

    http://www.ttarena.biz/...takip-basligi/11256/
App Store'dan indirin Google Play'den alın