resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 20294
    hocayı eleştirince düşman olunmaz tabii, eleştirmek herkesin en tabii hakkı.

    fakat, hakkınızı kullanmak ile haksızlık yapmak arasında çok ince bir çizgi var.

    aynı şeyleri tekrar tekrar söylemenin bir anlamı olmamakla beraber, o 20 aylık süreçte neler oldu bir bakalım:

    -bu takıma geldiğinde bu takımın donk diye bir oyuncusu yoktu. kendisi oradan yeterli bir rotasyon oyuncusu yarattı. bunun başka bir anlamı da şu aslında, bu adam bu takıma geldiğinde elinde pahalı fakat hareket kabiliyeti dar bir kadro vardı. yedekleri yetersizden öteydi, latovlevici falan vardı elinde sol bek olarak. rotasyonda kullanabileceği oyuncu sayısı çok sınırlıydı. bunun üstüne bir de sattığın kadar al diye bir cezayla karşılaştı. bugün elinde mariano, donk gibi en dinamik olması gereken bölgelerde kullanılacak yaşlı oyuncular var, ve yerini dolduramayacağı için devam etmek zorunda.

    yani, neredeyse 15 16 oyuncuyla oynuyor 2 senedir. siz selçuk inan'ı sildiniz belki ama hocanın hala arada bir forma vermesi bu yüzden, alternatifi yok ve alacak gücünüz de yok.

    -geçen yıl üstüne oynanan oyunlar, kaç maça takımının başında çıkmadı bu adam? sayabildiniz mi? şu an yine cezalı sanırım di mi? hak etti mi o cezaları? mesela kendisini gerenler, üstüne yürüyenler, daha ağır küfürler edenlerden ceza alan oldu mu? rakip takımın başkanı dahi her basın toplantısında üstüne geliyor.

    şimdi geldik, taktik oturtamadı meselesine. hazırlık maçı oynuyoruz yahu. ilk yarı forvette denediği adam 3 gün önce kampa katılan diagne. son hazırlık maçı falan da, napsın adam, afrika kupasından sonra bi de tatil yapan bi forvet var elinde. daha takımın as forveti gelmemiş. haftaya gelse dahi hazır olmayacak. diagne'nin durumunu görmek istemiş adam, gelecek hafta ilk 11'e koyacağı adamı hazırlamış biraz belki.

    6 numarası yok, donk seri oynatıyor. dün 10 ağustos 2019 sivasspor fenerbahçe maçında fenerbahçe'nin rezil oyunundan sonra herkes çıkıp daha bu takımın stoperleri bekleri gelecek falan diyor. galatasaray'ın iki kritik bölgede eksiği var şu an, bir hazırlık maçında kötü oynamış takım, yok rasim kara yok bilmemne.

    haklı mısın? bence değilsin, zira adamdan mucizenin de üstünü bekliyorsun. öyle sabredelim genç oyuncu yetiştirelim ayaklarına girmeyi bilirsin de, mesela bu takımın iki stoperi 6 aydır beraber oynuyor, yaşları da o bölge için genç. hani sabredecektin?

    adam zaten son iki sene elindeki imkanlarla mucize yarattı, 4 kupa aldı. biliyorum, 2011-2012 model galatasaray bekliyorsun da, o iş öyle kolay değil. muslera'yı 7.5 verip çat diye alıyordun o zaman, elinde baros varken gidip elmander alıyordun, yetmiyordu burak alıyordun, yetmiyordu umut bulut alıyordun, o da yetmedi drogba alıyordun. bugün elindeki imkan bu birader.

    selçuk inan'ı alıyordun, bugün gidip yusuf yazıcı'yı, abdülkadir ömür'ü alabiliyor musun?

    biraz mantıklı olun. 20 ay önce fatih terim yerine başka herhangi bir teknik adamı takımın başına koysak, şu ana kadar 4 teknik adam falan değiştirmiştik.

    eleştirin, eyvallah. ama yaşanan her şeyi unutup eleştiriyorsan, gözün kapalı eleştiriyorsun demek. gözün kapalı eleştirmek, ön yargıdır. ön yargı düşmanlıktır.

    (bkz: 11 ağustos 2019 fiorentina galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın