resim
Mbaye Diagne
Takım:Al-Qadsiah
Mevki:Santrfor
Yaş:32
Boy:1.91
Uyruk:Senegal
  • 2851
    gereksiz yere harcanan forvetlerimizden birisi.

    karakter olarak sıkıntılı mı evet. oyun içi etkinliği de pek fazla yüksek değildi ama bu şekilde de iyi kötü verim aldık. yarım dönemde 10 gollük katkı geldi. mitroglou'nun akhisar'a attığı gol ne kadar önemliyse tıkanan rize deplasmanında bu arkadaşın attığı gollerle şampiyonluğa gidildiği de o kadar gerçek. diagnenin yerine mitroglou'nun stabil oyunu olsaydı rizede o golleri bulmamızda zordu diye düşünüyorum.

    bu arkadaş satılamıyorsa eğer kulüp olarak 10 milyon (+3 bonus deniyor) ödediğimiz kişiyi çöpe atacak değiliz. taraftarın beklediği gibi davranırsa yönetim 5 milyona bile alıcısı çıkmaz. elimizdeki elmas madenini kömürleştirecekmiyiz yoksa pırlantaya mı çevireceğiz ona karar vermek gerek.

    diagne takımda kalırsa da bence fatih hoca çok yüksek verim alacaktır kendisinden ve ben diagne kalırsa falcao transferinin iptal olacağını düşünmüyorum. sadece ön libero/orta saha transferi bonservisli olma ihtimali ortadan kalkar. oraya kiralık bir hamle gelse bile önümüzdeki sezon satışını yapabileceğimiz diagne yine olacak gelişim kaydederse marcao, luyindama gibi opsiyonlarımız olacak satış için.

    yunus+mariano / linnes satışından totalde sağlanabilecek 6-8 milyon euro - bakiyeyi + ya geçirmeye de yeter falcao + kiralık ön libero + mehmet özcan transferine de. bu da yine şampiyonluğa götürür bizi. diagne de bu haliyle rotasyonda bile en az 15 gollük katkı sağlar.

    oyun içi etkinlikleri ve stilleri farklı olsada kariyer olarak benzeşen samatta'ya diagneyi sattığımız da vereceğimiz 7-8 milyonlar kimseyi rahatsız etmiyorsa bu arkadaşın kalması da etmemeli.

    bence falcao ile galatasaray tarihinin son yıllardaki en iyi forvet hatlarından birini oluşturacak ve performansını verecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın