• 238
    penaltı pozisyonunda rakip futbolcu topa dokunuyor. top nagatomo'dan sekip rakip oyuncudan dönüyor. mevzu önce topa mı yoksa rakibe mi ise, önce nagatomo sonra topa müdahale var. penaltıdır değildir bilmem. süzmesi, anlık zor zaten. ama var'a gitmek lazım. gidin ulan şu var'a. tüm tartışma şundan çıkıyor zaten.

    neyse. halil umut meler'in göz kontrol zamanı gelmiş olabilir. hem bizim lehimize hem akhisar'ın bir sürü pozisyonu süzemedi.

    galatasaray şöyle böyle. geçen seneden bir fark yok gibi. hiç fark etmeden mıymıntı bir oyun izlemeye başladığın bir an geliyor. illaki geliyor.

    bir de şunu sormak istiyorum. kenarlardan kullanılan serbest vuruşlar ve kornerler hakkında. biz sağ taraftan sol ayaklı futbolcuyla (jimmy) sol taraftan sağ ayaklı futbolcuyla (selçuk) kullanıyoruz. dolayısıyla topun falsosu kaleciye doğru oluyor. tam tersi olsa, topun falsosu dışarıya doğru olacak, yani kaleciden kaçacak. dışarıya doğru falsolu toplarda, momentum da sizden yana oluyor. topun falsosu ile atak yönü zıt olduğu için avantajınıza oluyor. diğer yandan rakip için sıkıntı çünkü top dışarıya doğru kaçıyor. aynı yöne doğru hareket ettiğiniz bir nesneye vurmak daha zordur. zaten dediğim gibi top sizden kaçar.

    sorum şu? dışarı doğru falsoluya nazaran, içeriye doğru falsolu topların kullanılmasındaki amaç nedir? burada gerçekten bir soru var? eleştiri yok. sonuçta üzerine bizden daha fazla düşünülüyordur bunların. dünyanın her yerinde görülüyor. niçinini merak ediyorum doğrusu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın