resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 20260
    yaklaşık 20 yıla yakın futbolu takip eden biri olarak başarısız geçecek 3 sezondan sonra bile takımda kalmasını isteyeceğim teknik adamdır. tarihte bir kulüple simgeleşen teknik adam çok nadir takımlara denk gelir ve türkiye de büyük takımlar arasında sadece bize denk geldi. dünya futbolunda bunun en bilindik örneği ise sir alex ferguson'dur ve onlarda çok çalkantılı dönemlerden geçtiler.

    ben ferguson örneğinde ilk 6-7 sene şampiyon olamadılar klasiği yerine 2003 yılında beckham'la olan olaylara gireceğim. 2003 yılında kırmızı şeytanlar şampiyon olduktan sonra david, barthez, veron takımdan ayrıldı ve united yenilenme sürecine girdi. bu dönemde 2004 ve 2005'te şampiyon olamadıkları gibi ilk iki içinde de ligi bitiremediler. ayrıca şampiyonlar liginde iki yıl arka arkaya son 16'da veda ettiler. bir sonraki sene 2006 sezonunda ikinci olsalar da şampiyonluktan uzaklardı ve dahası şampiyonlar liginde grupta sonuncu oldular. bu süreçte taraftar onun hep arkasında oldu ve 2007'den itibaren üst üste üç şampiyonluk, bir şampiyonlar ligi şampiyonluğu, bir şampiyonlar ligi finali ve bir kez de yarı final oynadılar.

    bize gelirsek bir maç puan kaybedince burada fatih terim ismi yerden yere vuruluyor. fatih terim 1996 yılında galatasaray'ın başına geçmeden önce şampiyonluk sayılarında fenerbahçe'nin gerisinde hatta ülkenin beşiktaşla çekişmekte olan ikinci büyüğü savaşı içindeydik. şuanda ise ülkenin gelmiş geçmiş en başarılı futbol kulübü olduğumuz tartışılmaz bir gerçek.

    son eklemek istediğimse fatih hoca ve ferguson başarılı bir 2013 yılında takımlarından ayrıldılar ve iki takımda o sezondan itibaren çöküşe geçtiler. galatasaray'da başarısızlıktan sorumlu tutulan fatih terim için enkaz bıraktı denildi. ben ferguson'un arkasından enkaz bıraktı denildiğini hiç duymadım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın