• 32
    nagatomo konusunda hiç bir endişem yok. tabi ki son sezonunda paraya çevrilsin isterdim. ama bize en ufak bir eksiklik hissettirmeyecektir. hala çok çevik. hala çok hızlı. hala çok enerjik. savunma performansı bana göre baya baya iyi. yani satsak da savunmada kendisi kadar güçlü bir isim bulmamız zordu. ben sanılanın aksine hücum performansını da beğeniyorum. sıfıra iniyor, rakip ceza sahası içine girip gol attırabiliyor.

    mariano konusunda daha endişeliyim. defansif anlamda zaafiyeti var ve bu zaafiyetinin kaynağı tempo eksikliği. aynı tempo eksikliğinden dolayı sevilla günlerindeki gibi çizgiye de inemiyor artık. sevilla'da da çizgiye inmeyi pek fazla sevmezdi. tercihi bu günkü gibi bir oyun tarzıydı ama şu çok önemli, buna rağmen oyun gerektirdiğinde oldukça başarılı şekilde çizgiye iner ve rakibe bu tehditi hissettirirdi.

    bir de bu ikiliye ek olarak linnes var. linnes sağ ayaklı olmasına rağmen bana göre sol bek. çünkü adam orada iyi oynuyor. pas oyununda iyi ama sol bekte. çünkü içe doğru çalım atmayı seviyor, çok daha iyi top saklayıp yüzünü geniş açıyla oyuna dönebiliyor. sağ bekte ise bu yüzden daha zayıf bir performans gösteriyor. süperlig'de nagatomo'yu kesebilecek tek bek bence kendisi.

    aslında mariano nagatomo dengesi hiç fena değil. çünkü biri defansta son derece etkili, orta ikilinin mariano'nun boş bıraktığı sağa kayarak oynamasına izin verecek kadar iyi mental özellikleri var, diğeri hücumda efektif.

    yine de keşke en azından mariano'yu satıp o parayla yerine daha dinamik bir isim alabilseydik.

    arzu edilen kalitede oyunculardan orta saha ve forvet transferlerini tamamlayabilirsek bence eldeki kadro şampiyonlar ligi gurup aşamasından çıkmak için yeterli. tabi burada çektiğiniz kura da çok önemli. fakat en azından son haftaya kadar yarışın içinde kalırız diye düşünüyorum. guruptan bi kere çıktıktan sonra ise atılan her adım büyük iştir. bu galatasaray için de öyle, liverpool için de. çünkü o noktadan sonra hem rakipler çok güçlü hem de günlük form durumları sonuca çok etkili.
App Store'dan indirin Google Play'den alın