resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 20239
    kendisiyle ilgili benim de bir hayalim var, kayıtlara girsin diye buraya da not düşüyorum.

    drogba'nın galatasaray forması altında çıktığı ilk karşılaşma olan akhisar maçından önce kendisiyle telefonda konuşma şansına erişmiş ve birazdan sizlerle paylaşacağım fikri kendisine iletmiştim. ilk duyduğunda sek bir kahkaha patlatarak ''biz çıtayı ne denli yukarı koymuşuz böyle'' demişti. evet; bugün 28 yaşında bir galatasaray taraftarı olarak şampiyonlar ligi şampiyonluğunu ucundan kıyısından hayal ediyor, heyecandan içi içine sığmıyor ve ümit dolu oluyorsam sebebi bizzat fatih terim hocadır.

    üniversite yıllarımdan beri hayalini kurduğum, gerçekleşmesi gerektiğine inandığım bir konudur; fatih terim'i anlatan bir kitap yazmak. ancak eksik olan bir parça var ve galatasaray ile olan hikayesinin zirvede bitip, ölümsüz ve aynı zamanda destansı olmasını sağlayacak o muhteşem şey şampiyonlar ligi şampiyonluğudur. işte 2013 yılında kendisine telefonda söylediğim, sek bir kahkaha ile karşılık aldığım cümle budur: ''seni anlatan bir kitap yazmak istiyorum ancak eksik olan o parçayı birlikte kazanmamız lazım.''

    o konuşmanın üzerinden önemli sayılabilecek ölçüde bir zaman geçti. elde yine üst üste kazanılan iki şampiyonluk var ve bu kez her şey daha bir lehimize gözüküyor. 2015 yılında milli takım'da düzenlediğin bir basın toplantısından sonra imzalayarak, doğum günü hediyesi olarak bana gönderdiğin galatasaray forması duvarımda asılı duruyor. ben ise ona her baktığımda yaptığımız o telefon görüşmesini, kurduğum hayali ve gerçekleştirmek istediğim hedefi hatırlıyorum.

    son yıllarda bu konuyu dile getiren birden çok yazar ile karşılaştım. benim fikrim ise sabit, sadece doğru olduğuna inandığım anın gelmesini bekliyorum. hocaya çok yakın bir gazeteci abimiz ile aramızda oluşan güvene dayanarak ve samimiyetine inanarak bu konuyu açmayı planlıyorum. bakalım zaman neler gösterecek.

    hayat; neden olmasın?
App Store'dan indirin Google Play'den alın