• 87
    bir laf vardır ya hani "beni bir kişi anladı, o da yanlış anladı." diye, tam da o durumu yaşıyoruz bu mevkiyi tartışırken. fernando'yu gönderip banega'yı almanın sonra da seri'nin önüne belhanda ve banega'yı koymanın günümüzde hiç bir tutar yanı yok. böyle bir 3'lü orta sahayla avrupada nal toplar döneriz. bu 3'lünün -seviye olarak demiyorum, dikkat- tarz olarak selçuk-sneijder-bilal 3'lüsünden çok bir farkı yok. o 3'lünün varlığı temposuz bir oyuna zorlamıştı bizi.

    zaten baştan sakat bir durum var ki ön liberosuz çift 8'li orta sahalar için 3.bir oyuncudan söz etmemek gerek. zira çift 8'li yapılarda kanat oyuncularının da merkez orta saha özelliği olmaları gerektiği için esasında 3'lü değil 4'lü bir yapı esas alınarak yorum yapmak gerekir.

    evet hoca 1. ve 3. dönemlerinde bu profili kullanmamıştır ama her iki dönemde de çift forvet oynayıp, 1'er oyuncu hariç* kalan 5 oyuncudan pozisyon savunması istemiştir. ki bunun için de yüksek tempo lazım olduğundan bu oyunculardan yüksek efor beklemiştir. o 1 oyuncu kontenjanı bu sezon falcao'ya verilecektir, dolayısıyla geri kalan 5'liden mutlaka belli yönlerde savunma isteyecektir. yani belhanda'nın kalması, falcao'nun transferi söz konusuysa ve seri de varken, banega'yı getirmenin hiç bir mantığı yok. şu saatten sonra banega transferi hem seri hem de falcao transferlerini söndürür.
App Store'dan indirin Google Play'den alın