• 7036
    son zamanlarda tepkilerini beğenmediğim, benim de içinde olduğum topluluk.

    benim bildiğim galatasaray taraftarı akl-ı selimdir. hep böyle olmuştur. ancak bu yaz reaksiyonlarımız pek öyle değil. rüzgara göre hareket etmeye başladık. ve bunu çok hızlı yapıyoruz. şöyle ki:

    ömer bayram bir maçta orta sahada iyi oynuyor. o maçla ilgili övülmesine çok büyük saygım var. ancak birden orta saha rotasyonuna yazanları görünce mantıksız buluyorum. üç gün önce bedava versek dans edecek tayfa birden sadece bir maç iyi oynadı diye birden ömer bayram'ı orta saha rotasyonuna yazıyor.

    bundan daha beteri var. adem büyük geldiğinden beri üçüncü maçında yine yokları oynuyor. baya baya kötü oynuyor hatta. sonra uzaktan sert bir şut gönderiyor kaleci hatasıyla gol oluyor, birden iyi bir hamle oyuncusu olduğu ile ilgili fikirler beyan edilmeye başlanıyor. bu 1-2 kişi olsa sorun etmeyeceğim. ama adem kötü oynadığında da sol frame adem(15)- uzaktan gol attığında da adem(15). ve bu yorumların hepsi adem'in iyi ya da kötü olduğu ile alakalı. tamamen o günle alakalı yorumlar. dediğim gibi rüzgara göre hareket ediliyor.

    babel mesela. bence çok iyi transfer. önce büyük bir güruh maliyetini eleştirirken şimdi hazırlık maçlarında iyi oynayınca babel yılın transferi oldu. eğer denizli deplasmanında puan kaybedersek ve babel yokları oynarsa muhtemelen 'yatmaya gelmiş' olur.

    bahsetmek istediğim şey marcao bir maç çok kötü oynadı eleştirildi değil. elbette eleştireceğiz, öveceğiz fikir beyan edeceğiz. ama beyan ettiğimiz fikirler tümevarım şeklinde ve bu tümevarımların kaynağı genelde tek bir maç, hatta tek bir hareket oluyor.

    nefes almak lazım. formamızla ilk izlediğimizde ki ismail çipe, eren derdiyok, onyekuru, hatta hazırlık maçları ve östersunds maçları döneminde gomis ile ilgili fikirlerimizi düşünelim. bir de bu futbolcularla ilgili son hislerimizi düşünelim. o kadar erken yargıya varıp o kadar kolay dönüyoruz ki bu fikirlerden. bu yaz artık bu tavan yaptı. tüm galatasaray taraftarlarından biraz daha yavaş ve sindirerek gözlem yapıp fikir beyanında bulunmalarını rica ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın